Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Δελτίο τύπου του ΔΣ του ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ Αττικής




Το Δ.Σ του ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ Αττικής χαιρετίζει και στηρίζει τις μαχητικές και μαζικές κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, γενικές συνελεύσεις των συνάδελφων από τις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στην Αττική, αλλά και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πτολεμαΐδα, Γιάννενα, Κρήτη κ.α.

Οι κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών μόνο αισιοδοξία προκαλούν, αφού στη σιγή νεκροταφείου που θέλουν να περάσουν κυβέρνηση-υπουργείο-διευθύνσεις, υπάρχει η πλειοψηφία των σπουδαστών από τις σχολές που αντιδρά, οργανώνεται, διεκδικεί, αγωνίζεται.

Με κύριο αίτημα να καταργηθεί ο απαράδεκτος νόμος της κυβέρνησης για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, που υποβαθμίζει τα πτυχία τους από το Επίπεδο 4 στο Επίπεδο 3 και χτυπάει τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, οι σπουδαστές συνεχίζουν το δίκαιο αγώνα τους και είμαστε μαζί τους!



Γι’ αυτό στηρίζουμε και συμμετέχουμε μαζί με την Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αττικής στη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας τη Παρασκευή 28/5 στις 10.00.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα των συναδέλφων μας από τις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ και απαιτούμε:

· Να καταργηθεί ο νέος νόμος υποβάθμισης των σχολών και των πτυχίων στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ!

· Να εξασφαλιστεί εισόδημα για όλους τους σπουδαστές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και να πληρωθούν άμεσα είτε εργάζονται είτε δεν πρόλαβαν να ξεκινήσουν μαθητεία.

· Να πληρωθούν άμεσα όσα δεν έχουν καταβληθεί στους σπουδαστές την περίοδο που βρίσκονται σε αναστολή οι συμβάσεις μαθητείας με απόφαση της κυβέρνησης.

Έχουμε κοινές ανησυχίες, κοινά άγχη για τις σπουδές και το μέλλον μας!

Συνεχίζουμε όλοι μαζί, γιατί μαζί είμαστε πιο δυνατοί