Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Ο ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ Αττικής καταδικάζει την δολοφονική επίθεση του Ισραηλινού κράτους ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό.

Οι εικόνες που διαδραματίζονται αυτές τις μέρες στην Λωρίδα της Γάζας με δεκάδες ισραηλινές επιδρομές να βομβαρδίζουν άμαχους έχεις ως αποτέλεσμα να χάνουν τη ζωή τους ολόκληρες οικογένειες, ανάμεσα τους και παιδιά.

Όλα τα παραπάνω με την ανοχή των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, ΕΕ και της Ελληνικής κυβέρνησης της ΝΔ που έχει συνάψει στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, αλλά και ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ,  ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Στην πραγματικότητα οι παραπάνω μνηστήρες όχι μόνο δεν σφυρίζουν αδιάφορα, αλλά βάζουν λάδι στην φωτιά γιατί θέλουν μερίδιο από την πίτα. Η επιθετικότητα της Ισραηλινής κυβέρνησης μόνο τυχαία δεν είναι, διότι εξυπηρετεί τα σχέδια των ΗΠΑ, ενάντια σε Ρωσία-Κίνα-Ιράν, για γεωστρατηγικούς λόγους, αλλά και λόγο των οικονομικών δρόμων που ανοίγουν.

Εμείς, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και τη νεολαία που συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, τον αγώνα τους για τη λευτεριά!

Στεκόμαστε πλάι στο δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης!



Φωτογραφία από τη μεγαλειώδη και μαχητική κινητοποίηση της 16η Μάη στην Αθήνα στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών αντιιμπεριαλιστικής δράσης που θα ξεδιπλωθούν και στο επόμενο διάστημα σε όλη τη χώρα, χαιρετίζει με ανακοίνωσή της Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε πάλη για:

.Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

. Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.

. ΟΧΙ στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

. Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.

. Να σταματήσουν η ΝΑΤΟική άσκηση «Defender Europe» και όλες οι ασκήσεις που στοχεύουν στην περικύκλωση της Ρωσίας και σημαδεύουν άλλους λαούς.

. Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο Στρατό Ξηράς.

. Καμία αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.

. Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.