Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Τετάρτη, 10/2 νέο αγωνιστικό ραντεβού , 1 μ.μ. στα Προπύλαια




Το ΔΣ του ΣΥΣΔΙΕΚ χαιρετιζει όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν την περασμένη Πέμπτη στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, απαιτώντας τα ανοίξουν άμεσα οι σχολές μας!

Χαιρετίζουμε ακόμα τους χιλιάδες φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές που, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας, απαιτώντας να ανοίξουν οι σχολές και τα σχολεία και να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη για την Ανώτατη Εκπαίδευση. 

Δεν σταματάμε εδώ! Ο αγώνας για να ανοίξουν επιτέλους οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μας, για σπουδές στο ύψος των αναγκών μας συνεχίζεται!

Την Τετάρτη, 10/2 ανανεώνουμε το αγωνιστικό ραντεβού μας, στη 1 μ.μ., στα Προπύλαια, για να στείλουμε νέο, ακόμα πιο δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι σπουδαστές των Δ.ΙΕΚ δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια την ώρα που διαλύουν τις σπουδές μας! Ενώνουμε ξανά τη φωνή μας με τα αδέρφια μας, φοιτητές και μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Διεκδικούμε:

· Να ανοίξουν άμεσα οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας σπουδαστών και εκπαιδευτών, τουλάχιστον να πραγματοποιηθούν διά ζώσης τα εργαστηριακά μαθήματα.

· Ούτε σκέψη για δίδακτρα στα Δημόσια ΙΕΚ. Κατάργηση των διδάκτρων στο Δημόσιο ΙΕΚ Σιβιτανιδείου. Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα Δ.ΙΕΚ.

· Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη για την Ανώτατη Εκπαίδευση!

· Τέρμα στο μαρτύριο της αναμονής! Να ξεκινήσουν τώρα οι πρακτικές ασκήσεις!

· Πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση με ουσιαστική εποπτεία από το Υπουργείο. Όλοι οι σπουδαστές που κάνουν πρακτική να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα ένσημα να υπολογίζονται για τη σύνταξη και να αμείβονται με βάση τη ΕΓΣΣΕ ή των κλαδικών συμβάσεων (όπου υπάρχουν).

Δεν τους χαρίζουμε το μέλλον μας. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!