Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Ανταπόκριση του Συλλόγου Σπουδαστών για την κατάσταση που επικρατεί στο Δ.ΙΕΚ Πειραιά

Τετάρτη 4/11, πηγαίνοντας για μάθημα οι σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Πειραιά της ειδικότητας μαγειρικής διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε αίθουσα για να κάνουν το μάθημα τους. Ο λόγος ήταν ότι κάποιες ειδικότητες αναπλήρωναν ώρες μαθημάτων που «χάθηκαν» επειδή τα Δ. ΙΕΚ καθυστέρησαν να ξεκινήσουν.

 Αφού οι σπουδαστές περιπλανιούνταν σαν περιφερόμενος θίασος, η λύση η οποία δόθηκε από τη διεύθυνση ήταν να γίνει το μάθημα σε μία αίθουσα - χημείο, η οποία δεν τηρούσε τους κανόνες υγιεινής. Όλοι οι σπουδαστές του τμήματος αρνήθηκαν να παρακολουθήσουν το μάθημα σε αυτήν την αίθουσα. Η  απάντηση που δόθηκε εκ μέρους της διοίκησης του Δ.ΙΕΚ ήταν «συγνώμη για αυτήν την ταλαιπωρία, μπορείτε να φύγετε αν θέλετε χωρίς να βάλουμε απουσίες». 

 Οι σπουδαστές του συγκεκριμένου τμήματος  αυτό που  είπαν εξαρχής είναι ότι δεν θέλουμε να πάμε σπίτια μας! Θέλουμε να κάνουμε μάθημα! Ότι δεν βρισκόμαστε στην εποχή του κρυφού σχολειού αλλά στον 21ο αιώνα και είναι αυτονόητο να έχουμε αίθουσες να κάνουμε μάθημα, να έχουμε μέτρα προστασίας για την υγεία μας. Ειδικά όταν μιλάμε για το μεγαλύτερο Δ.ΙΕΚ και το παλαιότερο!

 Οι σπουδαστές δε μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια!

 

Για αυτό διεκδικούμε μέτρα  προστασίας για την υγεία και σπουδές με βάση τις ανάγκες μας. Για αυτό το προηγούμενο διάστημα οι σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Πειραιά μάζεψαν υπογραφές για τις διεκδικήσεις τους: για να εξασφαλιστούν  τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά, συχνές απολυμάνσεις) στη σχολή και στην πρακτική, για να μειωθεί ο αριθμός των σπουδαστών ανά τάξη σε 15, με τη δημιουργία περισσότερων τμημάτων, με εξασφάλιση επιπλέον αιθουσών των Δήμων ή της Περιφέρειας. Για προσωπικό εξοπλισμό και αναλώσιμα για τον κάθε σπουδαστή, για προσλήψεις εκπαιδευτών, διοικητικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας. Αλλά και σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος, είτε σε χώρο πρακτικής είτε σε τμήμα, να γίνουν δωρεάν τεστ με ευθύνη του υπουργείου και της εργοδοσίας στους σπουδαστές και σε όσους συναναστρέφεται, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των σπουδαστών και επιπτώσεις στην πρακτική και στο μάθημα, απολύμανση στο Δ.ΙΕΚ και στο χώρο πρακτικής. Ενώ και για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, για όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να δοθεί δωρεάν εξοπλισμός, σύνδεση στο διαδίκτυο, διαμόρφωση και αξιοποίηση των χώρων Η/Υ για τους σπουδαστές, αναρτημένο εκπαιδευτικό υλικό.

 

Καθημερινά όμως αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει όλα τα απαραίτητα  μέτρα ενώ είχε όλο το χρόνο. Αντ’ αυτού κρύβεται πίσω από το τροπάριο της ατομικής ευθύνης ρίχνοντας το μπαλάκι στη νεολαία, χωρίς να αναλάβει την ευθύνη της απέναντι στους σπουδαστές! 

  

Οργάνωση παντού για την ζωή που μας αξίζει !

Υπερασπιζόμαστε την υγεία και τις σπουδές μας !

 

Καλούμε κάθε σπουδαστή, τμήμα ή Δ.ΙΕΚ να έρθει σε επαφή με το Σύλλογο, να στείλει επιστολές, ανταποκρίσεις για την κατάσταση στο Δ.ΙΕΚ που σπουδάζει!

 

Γιατί μαζί είμαστε πιο δυνατοί!