Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Ανταπόκριση του Συλλόγου Σπουδαστών Δ.ΙΕΚ Αττικής

 

Την Πέμπτη 22 Οκτώβρη 2020, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Σπουδαστών πραγματοποίησε δυναμική παρέμβαση στο Δ.ΙΕΚ Αγίου Δημητρίου και πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση! Ένα Δ.ΙΕΚ που προστέθηκε στη λίστα με εκείνα που έχουν επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού!

Μέσα από την παρέμβαση, επιβεβαιώθηκε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα ενώ είμαστε εν μέσω πανδημίας. Τα τμήματα αγγίζουν τους 20-25 σπουδαστές, υπάρχει 1 καθαρίστρια που παλεύει να «φέρει βόλτα» ένα μεγάλο κτίριο, ενώ το μόνο μέτρο που έχει παρθεί είναι τα αντισηπτικά στις αίθουσες και η μάσκα που έτσι κι αλλιώς φορούν οι σπουδαστές για να προστατεύσουν τους ίδιους και τους συναδέλφους τους.

Η κατάσταση αυτή είναι άκρως επικίνδυνη για την υγεία των σπουδαστών και των οικογενειών τους!

Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους σπουδαστές για όλη αυτή την κατάσταση, καθώς –όπως πολύ σωστά λένε- θα έπρεπε οι σχολές μας να είναι ασφαλείς χώροι!

Μέσα από όλη αυτή την κατάσταση, αναδείχθηκε η ανάγκη να είναι η φωνή των σπουδαστών δυνατή, η σημασία που έχει να συμμετέχουν ακόμα περισσότεροι στο Σύλλογο, αλλά και η ανάγκη να παλέψουμε πλάι στο Σύλλογο, μπροστά στα οξυμένα προβλήματα των Δ.ΙΕΚ!

Απέναντι στη λογική που πλασάρει η κυβέρνηση της ατομικής ευθύνης για να βγάλει «λάδι» την κρατική ευθύνη, ενώ την ίδια ώρα ανταποκρίνεται στις «ανάγκες» των επιχειρηματικών ομίλων και όχι στις δικές μας γιατί είναι «κόστος», απαντάμε με οργάνωση των αγώνων μας για την υπεράσπιση της υγείας, των σπουδών, των δικαιωμάτων μας

Διεκδικούμε η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει μέτρα για:

1. Να γίνουν δωρεάν τεστ σε όλους τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτές.

2. Να εξασφαλιστούν χώροι για να μειωθούν οι σπουδαστές ανά τμήμα.

3. Να προσληφθούν εκπαιδευτές και προσωπικό καθαριότητας με βάση τις ανάγκες.

Καλούμε τους συναδέλφους στο Δ.ΙΕΚ Αγίου Δημητρίου να συζητήσουν συλλογικά και ενωμένοι να αποφασίσουν τις δράσεις τους!

    Δυναμώνουμε το Σύλλογό μας γιατί μαζί είμαστε πιο δυνατοί!