Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αμερικανικό λαό και στους λαούς όλου του κόσμου που εκφράζουν την οργή και την αγανάκτηση τους.


Ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων  ΙΕΚ Αττικής καταδικάζει τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού άνεργου Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολις των ΗΠΑ και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στον αμερικανικό λαό που όλες αυτές τις ημέρες διαδηλώνει μαζικά σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ ενάντια στις δολοφονικές επιθέσεις, τις εκατοντάδες συλλήψεις, τη βαρβαρότητα και την ένταση της καταστολής, με νεκρούς διαδηλωτές από την αμερικανική κυβέρνηση και το κράτος των ΗΠΑ.

Οι καταστάσεις της πανδημίας με τους ομαδικούς τάφους και την παντελή έλλειψη του δημοσίου συστήματος Υγείας, που έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους, η μαζική ανεργία, η φτώχεια, η καταστολή, η καλλιέργεια του ρατσισμού, του φυλετικού και εθνικιστικού μίσους φέρουν την υπογραφή της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων των ΗΠΑ.

Τεράστιες ευθύνες έχουν οι ελληνικές κυβερνήσεις ΝΔ τώρα και ΣΥΡΙΖΑ πριν που μπλέκουν τη χώρα μας πιο βαθιά στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και συμμαχούν με τις ΗΠΑ.

Οι εικόνες των τελευταίων ημερών που έχουν γεμίσει οργή τα εκατομμύρια διαδηλωτών σε όλο τον κόσμο, δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αμερικανικό λαό και στους λαούς όλου του κόσμου που εκφράζουν την οργή και την αγανάκτηση τους.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει κι άλλο ο αγώνας για τη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή που έχουμε ανάγκη σήμερα ενάντια στο ρατσισμό, την ένταση της καταστολής σε βάρος των δικαιωμάτων, της ζωής του λαού και της νεολαίας.