Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, 18 ΦΛΕΒΑΡΗ 10.30π.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

18 ΦΛΕΒΑΡΗ  10.30π.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής συμμετέχει στην 24ωρη απεργία στις 18 Φλεβάρη στις 10.30 π.μ στα Προπύλαια μαζί με τους εργαζόμενους και καλεί όλους τους σπουδαστές  να δώσουν δυναμική απάντηση με την συμμετοχή τους.

Ιδιαίτερα εμείς, οι νέοι εργαζόμενοι και οι πρακτικάριοι έχουμε πολλούς λόγους για να απεργήσουμε και να συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση!

Γιατί δουλεύουμε με τους χειρότερους όρους, χωρίς μισθό, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, γιατί με το νέο νόμο για το ασφαλιστικό στο στόχαστρο μπαίνει η ζωή μας!

Γιατί το ασφαλιστικό είναι μια σειρά πλευρές όπως η προστασία της μητρότητας, η υγεία, η πρόνοια, η προστασία στη δουλειά, οι κοινωνικές παροχές, οι συντάξεις, τα εμβόλια των παιδιών, τα φάρμακα, τα δικαιώματα των ΑμΕΑ.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ για το ασφαλιστικό, πατάει πάνω στον νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου). Με το νομοσχέδιο αυτό, μετατρέπεται η ασφάλιση σε προσωπική υπόθεση του καθενός, ανάλογα με την τσέπη του.

Στην ουσία με το νέο χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση απαλλάσσουν την εργοδοσία από τις ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές εισφορές, παραδίδοντας σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την πρόσβαση στο φάρμακο κ.λπ.

Τι περιλαμβάνει ο νόμος:

·         Δουλειά μέχρι τα 67 για όλους , άντρες και γυναίκες (ή 62 με 40 χρόνια ασφάλισης, δηλαδή 12.000 ένσημα). Καμία εξαίρεση δεν υπάρχει για καμία κατηγορία εργαζομένων.
·         Κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος 10% για σύζυγο και 5% για κάθε παιδί.
·         Διατήρηση της διαχρονικής λεηλασίας των 80 δις. ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία.
·         Κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων για μια σειρά κατηγορίες εργαζομένων.
·         Κατάργηση αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη που περικόπηκε με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους του 2010 – 2012.
·         Η εθνική σύνταξη που ‘’εγγυάται’’ το κράτος παραμένει στα 384€.

Το ασφαλιστικό μας αφορά όλους, ιδιαίτερα τη νέα γενιά!

Η θέση μας είναι στον αγώνα για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών. Δεν αφήνουμε ούτε ώρα χαμένη, δεν αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους!

Όλοι στον αγώνα! Όλοι στην απεργία στις 18 Φλεβάρη!

Το Δ.Σ. του ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ
13/2/2020