Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Δελτίο Τύπου της Εφορευτικής Επιτροπής του ΣΥ.Σ.ΔΙΕΚ


Για την πραγματοποίηση της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης και την προκήρυξη εκλογών του Συλλόγου 16 Μάρτη έως 3 Απρίλη.

Το Σάββατο 22/2 πραγματοποιήθηκε η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου μας. Έγινε ο απολογισμός της δράσης του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και του Συλλόγου, αποφασίστηκε η συνέχεια των αγωνιστικών του δράσεων αλλά και η περίοδος διεξαγωγής των εκλογών του. 

Τόσο στην εισήγηση του απερχόμενου Δ.Σ. όσο και στη συζήτηση απασχόλησαν τα θετικά βήματα που μετράμε αλλά και αδυναμίες που έχουμε και μπορούν να ξεπεραστούν. Μέσα από πλούσια ανταλλαγή πείρας, προβληματισμού και προτάσεων για τη δράση του Συλλόγου καταλήξαμε στην ανάγκη ύπαρξης και ισχυροποίησης του Συλλόγου.

Για αυτό μπροστά και στις εκλογές συνεχίζουμε ακόμη πιο αποφασιστικά και αγωνιστικά, βάζουμε αισιόδοξους στόχους για να δυναμώσει ο Σύλλογός μας κόντρα στο πως μας θέλουν κυβερνήσεις και διευθυντές, δηλαδή ανοργάνωτους, χωρίς να συζητάμε, να παλεύει ο καθένας μόνος του.

Η συμμετοχή πολλών σπουδαστών στο ψηφοδέλτιο  και στις εκλογές του Συλλόγου μπορεί να συμβάλλει ώστε από καλύτερες θέσεις θα μπορεί να διεκδικεί! 

Αναδείχθηκε η δυνατότητα να κατακτήσουμε να πραγματοποιούνται περισσότερες γενικές συνελεύσεις σε περισσότερα Δ.ΙΕΚ για να δρούμε και να συζητάμε συλλογικά, δημοκρατικά, ελεύθερα τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε στη σχολή, την πρακτική άσκηση, στη ζωή μας συνολικότερα, να αποφασίζουμε μια σειρά αγωνιστικές δράσεις. Μεταφέρθηκε πείρα από τη συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα, δυνατότητες και αδυναμίες που υπάρχουν.

Γι΄αυτό αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε νέες Γενικές Συνελεύσεις στις σχολές για να συζητήσουμε τα συμπεράσματα από τη δράση μας, να αποφασίσουμε τη συμμετοχή και με υποψηφίους από την κάθε σχολή στις εκλογές του Συλλόγου, στην παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου. 

Να συγκροτηθούν περισσότερες Επιτροπές Αγώνα στα Δ.ΙΕΚ που θα μπαίνουν μπροστά στα καθημερινά προβλήματα.

Αποφασίσαμε την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας του Συλλόγου στα Προπύλαια στις 11 Μάρτη στις 16:00 με αποχή τις πρώτες ώρες από τα μαθήματα. 

Μετά από σύμφωνη γνώμη ψηφίστηκε η πρόταση του Δ.Σ να γίνουν οι εκλογές από 16 Μάρτη έως 3 Απρίλη.  Εκλέχθηκε 9μελής εφορευτική επιτροπή που θα έχει την ευθύνη της διεξαγωγής των εκλογών. 

Σύμφωνη γνώμη του σώματός της Γενικής Συνέλευσης ήταν, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ότι δεν χωράνε στο ψηφοδέλτιο και στην διαδικασία των εκλογών φασιστικές-ρατσιστικές αντιλήψεις. Γιατί ο Σύλλογος είμαστε εμείς, οι σπουδαστές στα Δημόσια ΙΕΚ της Αττικής, που  ανεξαρτήτως ειδικότητας, ηλικίας, φύλου, εθνικότητας μας ενώνουν τα όνειρά μας για μια καλύτερη ζωή, για δουλειά με δικαιώματα.

Καλούμε κάθε σπουδαστή που εκφράζει την συμφωνία του με τη δράση και το πλαίσιο διεκδίκησης του Συλλόγου να συμμετάσχει  στο ψηφοδέλτιο και στις εκλογές.
26/2/2020