Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Δελτίο Tύπου για την Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις.


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΓΕΝΑΡΗ στις 18:30 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ο Σύλλογος σπουδαστών Δ.ΙΕΚ Αττικής συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στη Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις. 

Κάθε νέος και νέα που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη γειτονιά μας έχει κάθε λόγο να ανησυχεί και να εκφράσει την αντίθεσή του στην επικίνδυνη συμφωνία που φέρνει στη Βουλή για επικύρωση η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στο έδαφος πουτης έστρωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ  πλέον και με νόμο επιδιώκει να μετατρέψει τη χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου για τους ιμπεριαλιστές δολοφόνους του ΝΑΤΟ αφού η συμφωνία προβλέπει: 

·         Αναβάθμιση της Νατοϊκής Βάσης στη Σούδα, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και πρόσφατα στον πόλεμο στη Συρία.
·         Αναβάθμιση της Νατοϊκής Βάσης στη Λάρισα με drones, στο Στεφανοβίκειο που χρησιμοποιείται ήδη για την στάθμευση και εκπαίδευση ελικοπτέρων, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για την προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟικών συμφερόντων.
·         Τη μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο.

Η παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα σχέδιά τους για να βάλουν χέρι οι εγχώριοι μονοπωλιακοί όμιλοι στον πλούτο της ευρύτερης περιοχής, στη μοιρασιά των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν στο λαό και στη νεολαία ειρήνη και ασφάλεια. Αυτό ομολογούν και οι λαοί του Ιράκ, της Συρίας, της Λιβύης. 

Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα δίνουν ‘’γη και ύδωρ’’ στους φονιάδες των λαών. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ συμφωνούν στο να μπαίνει η χώρα μας ακόμη πιο βαθιά στους επικίνδυνους σχεδιασμούς. Συμφωνούν απόλυτα να πληρώνει ο λαός για τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ, την ίδια ώρα που μας λένε ότι για την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια, για μισθούς και συντάξεις δεν υπάρχουν χρήματα. 

Ενωμένοι με τους εργαζόμενους, τους φοιτητές εναντιωνόμαστε στη νέα συμφωνία! Δεν τσιμπάμε στα παραμύθια της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, των υπόλοιπων κομμάτων, που προσκυνούν τους ιμπεριαλιστές δολοφόνους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ότι το ΝΑΤΟ μας παρέχει "ασφάλεια και ειρήνη"!

Άραγε, πώς μας προστατεύει το ΝΑΤΟ όταν: 

-  Δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των συμμάχων του, πρωτοστατεί στην παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων χωρών, αναγνωρίζει τις προκλήσεις της τουρκικής αστικής τάξης κρατώντας στάση "Πόντιου Πιλάτου" για να μη δυσαρεστήσει την Τουρκία και συμμαχήσει με τη Ρωσία, την ίδια στιγμή που η τουρκική επιθετικότητα αυξάνεται κατακόρυφα;

·      - Κάθε ιμπεριαλιστικό έγκλημα έχει πάνω τη σφραγίδα του; ΝΑΤΟ = ΧΟΥΝΤΕΣ, ΠΟΛΕΜΟΙ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ. Δεν είναι λίγες φορές που αυτή η πολεμική μηχανή βούτηξε στο αίμα γείτονες λαούς όπως το 1999 την Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, τη Συρία. Είναι αυτή που σήμερα ξεριζώνει ολόκληρους λαούς από τις πατρίδες τους, δημιουργεί καραβάνια προσφύγων, ορφανά παιδιά, κρατά εγκλωβισμένους σε hotspot χιλιάδες πρόσφυγες.

-   Ο Νο1 αντίπαλος του ΝΑΤΟ, η Ρωσία, έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι οι χώρες με βάσεις του ΝΑΤΟ αποτελούν τους πρώτους στόχους που θα πληγούν σε μια ενδεχόμενη αντιπαράθεση;
 
Το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας μεγάλων κινδύνων για το λαό μας και όχι "παράγοντας ασφάλειας"! 

Με τη νέα συμφωνία η χώρα μας μετατρέπεται σε αιχμή του δόρατος για τα εγκληματικά ιμπεριαλιστικά του σχέδια, άρα και νούμερο 1 στόχος για τους αντιπάλους του! Ενώ η χώρα μας, στέλνοντας δεκάδες Έλληνες στρατιωτικούς σε αποστολές εκτός συνόρων, ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στη Λιβύη, στη Σαουδική Αραβία, στον Περσικό Κόλπο συμμετέχει ακόμα πιο ενεργά στις διαμάχες μεταξύ των ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων που μυρίζουν μπαρούτι!

Καλούμε κάθε σπουδαστή και σπουδάστρια να παλέψει μέσα από το Σύλλογο ενάντια στην πολιτική που γεννά πολέμους, προσφυγιά. Παλεύουμε ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας που πάει κόντρα στις σύγχρονες ανάγκες τους λαού και της νεολαίας.

Καλούμε κάθε σπουδαστή και σπουδάστρια να δώσει το «παρών» στο συλλαλητήριο στις 30 Γενάρη στις 18:30 στο Σύνταγμα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- Όχι στη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις.
· Όχι στις βάσεις και στα πυρηνικά.
· Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.
· Καμιά συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Το Δ.Σ. του ΣΥΣΔΙΕΚ
28/1/2020