Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Κάλεσμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου




Όλοι οι σπουδαστές στο δρόμο!
Όλοι την Πέμπτη 9 Νοέμβρη στις 18:00 στα Προπύλαια!

Παλεύουμε κόντρα σε όσους μπαίνουν εμπόδιο στα δικαιώματα μας, στις σπουδές, τη δουλειά και τη ζωή μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας έχει φλομώσει στο ψέμα, μιλά για δίκαιη ανάπτυξη ενώ παράλληλα ξεχνάει να αναφέρει ότι στο πλαίσιο της 3ης αξιολόγησης θα υπάρχουν 95 νέα μέτρα και ότι οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει θα φτάνουν μέχρι το 2060... και όλα αυτά για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι "λίγοι", οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι μεγαλοεπιχειρηματίες. 



Να δώσουμε όλοι μαζί οργανωμένη, μαχητική απάντηση στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που:
  • πετσοκόβει τους προϋπολογισμούς σε παιδεία, υγεία και πρόνοια για να δώσει δισεκατομμύρια στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ. 
  • πανηγυρίζει για τα πλεονάσματα που ματώνουν τις οικογένειές μας για να δώσει ζεστό χρήμα στους εταίρους- ΕΕ- ΔΝΤ. 
  • διαιωνίζει και ενισχύει την εργασιακή ζούγκλα που μας περιμένει αύριο για να κερδίζουν οι "επενδυτές" και οι επιχειρηματίες. 
  • ετοιμάζει χτύπημα στο εργατικό κίνημα και το δικαίωμα στην απεργία για να μπορούν να αφεντικά να εκμεταλλεύονται ανενόχλητοι τους γονείς μας και εμάς αύριο. 
  • φέρνει πυρηνικά και μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών για να κλείσει μπίζνες με ντόπια και ξένα μονοπώλια. 

Η ελπίδα είναι στην οργάνωση, τον αγώνα και την συλλογική δράση. Για να μπλοκάρουμε παλιά και νέα μέτρα που τσακίζουν τις σπουδές και τη ζωή μας. Η κατάσταση μέσα στις σχολές μας είναι γνωστή, κάνουμε μαθήματα και εργαστήρια χωρίς βιβλία και με ελάχιστο δωρεάν εξοπλισμό και γενικά δεν φαίνεται ευρώ στον ορίζοντα για όλες τις ελλείψεις που βλέπουμε ότι υπάρχουν στα ΙΕΚ. Μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό, να διαλέξουμε ή τις σπουδές μας ή τα δικαιώματα που έχει ο άνεργος (δωρεάν πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής μεταφοράς, συμμετοχή σε προγράμματα και σεμινάρια, μοριοδότηση για θέσεις στο Δημόσιο). 

Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά σε αυτά που βιώνουμε καθημερινά και σ αυτά που μας ετοιμάζουν. Η "ανάπτυξη" τους μας κόβει επιδόματα, μας στέλνει στην τζάμπα εργασία και ξεζουμίζει τις οικογένειες μας. Είναι στο δικό μας χέρι να τους σταματήσουμε. Όσο δεχόμαστε χωρίς αντίδραση αύτη την κατάσταση το σίγουρο είναι ότι θα χάνουμε. 

Μετά την κινητοποίηση στα κεντρικά του ΟΑΕΔ, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μην κοπεί κανένας σπουδαστής από τα μητρώα ανέργων, για τα υπόλοιπα προβλήματα που βλέπουμε μέσα στα ΙΕΚ. Συναντιόμαστε με όλους αυτούς που μας τσακίζει η ίδια πολιτική στο Σύνταγμα.

Ήδη σε κάποια Δ.ΙΕΚ γίνονται συνελεύσεις όπου οι συνάδελφοί μας συζητάνε αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Συζητάνε και αποφασίζουν πως πρέπει να συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα τη δράση μας. Με αυτό τον τρόπο, της συνέλευσης μέσα σε κάθε τμήμα και ΙΕΚ να προχωρήσουμε. Να τραβήξουμε στον αγώνα κι αυτούς που μέχρι τώρα δεν επαίρναν θέση. Μαζί να αποφασίσουμε την κοινή μας δράση, ξεκινώντας από το συλλαλητήριο στις 9 του Νοέμβρη. Να είμαστε όλοι εκεί! 


Διεκδικούμε άμεσα: 

  • Την άμεση εξασφάλιση πλήρους χρηματοδότησης για όλα τα δημόσια ΙΕΚ από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
  • Άμεση κάλυψη, με ευθύνη του κράτους, των αναλώσιμων υλικών και του εργαστηριακού εξοπλισμού. 
  • Πάσο για δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε όλους τους σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ. 
  • Μόνη προϋπόθεση για τη δουλειά να είναι το πτυχίο, να καταργηθεί η πιστοποίηση. 
  • Την άμεση κατάργηση της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία- πρακτική των σπουδαστών όλων των ΙΕΚ. 
  • Να υπάρξει νέα απόφαση, και καθιέρωση υποχρεωτικής σύμβασης για όλους τους σπουδαστές που κάνουν πρακτική που θα προβλέπει την αμοιβή όλων των σπουδαστών των ΙΕΚ με τον βασικό μισθό, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Πρακτική άσκηση πάνω στην ειδικότητα που σπουδάζουμε. 
  • Να μην διαγράφονται από τα μητρώα του ΟΑΕΔ οι σπουδαστές που φοιτούν σε κάποιο ΙΕΚ και έχουν κάρτα ανεργίας. Να αναγνωρίζεται η ιδιότητα του ανέργου χωρίς όρους και προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με την φοίτηση σε ΙΕΚ. 
  • Να παίρνει κάθε σπουδαστής βεβαίωση κατάρτισης μαζί με πιστοποίηση ότι γνωρίζει το επάγγελμα μετά το πέρας των 4 εξαμήνων που σπουδάζει. 



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής.