Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Ενημέρωση του Διοικητιού Συμβουλίου του Συλλόγου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ!!!

Την Περασμένη Πέμπτη ο Σύλλογος Σπουδαστών ΔΙΕΚ Αττικής μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που συναντάνε οι σπουδαστές με το άνοιγμα των σχολών, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα την πρωτοβουλία αυτή πήραν πρώτοι με γενική συνέλευση στο ΙΕΚ τους, σπουδαστές του ΔΙΕΚ Χαϊδαρίου, οι οποίοι το χειμώνα που έρχεται φαίνεται κατά τα λεγόμενα του Υπουργείου δε θα διστάσουν να τους αφήσουν να ξεπαγιάζουν μέσα στις αίθουσες. 

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του Υπουργείου για την κατάσταση που επικρατεί μέσα στα ΙΕΚ δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από οποιαδήποτε φθηνή δικαιολογία, καθώς όλα τα Υπουργεία και οι φορείς του κράτους εξυπηρετούν το κεντρικό σχέδιο της κυβέρνησης. 

Ευθύνες για τα σημαντικά προβλήματα που συναντάμε μέσα στις σχολές μας που επικρατούν για άλλη μια χρονιά.

Δεν ξεχνάμε: 

  • Τη διάταξη με τους άνεργους σπουδαστές, στους οποίους η κυβέρνηση ουσιαστικά, καταργούσε το δικαίωμα τους, να σπουδάζουν σε ΙΕΚ κατά τη διάρκεια της ανεργίας. Διάταξη που πρόσφατα με τις κινητοποιήσεις μας δεσμεύεται ότι «θα πάρει πίσω». 
  • Τις ελλείψεις που συναντάμε στα εργαστήρια, τα βιβλία που δεν έχουμε, με αποτέλεσμα πολλοί από μας να απογοητευόμαστε και να τα παρατάμε αφού δεν έχουμε άλλο τη δυνατότητα να βάλουμε κι άλλα από την τσέπη μας. 
  • Την ακριβή μετακίνηση των σπουδαστών στα ΜΜΜ, αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν ούτε πάσο. 
  • Πολλοί από μας ταυτόχρονα δουλεύουμε με τις σπουδές μας και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη από πλευράς της κυβέρνησης και του κράτους, να μπορούμε να σπουδάσουμε χωρίς εμπόδια. 

Ούτως ή άλλως και οι ίδιοι το παραδεχτήκανε. Και μάλιστα χωρίς ίχνος ντροπής, μας ανακοίνωσαν ότι «δεν είμαστε προτεραιότητα τους και ότι βλέπουμε τι θα γίνει από του χρόνου».

Η κοροϊδία όμως έχει όρια: 
  • Μέσα στο καλοκαίρι ψηφίσαν προαπαιτούμενα του 4ου μνημονίου μέσα σε μια νύχτα σε νομοσχέδια για τα ψάρια. 
  • Σε μια μέρα ο Τσίπρας συμφώνησε με τον Τραμπ, ν’ αυξήσουν τις δαπάνες του ΝΑΤΟ, αναβαθμίζοντας τα F-16 με 2,4 δις ευρώ. Για να βομβαρδίζουν οι Αμερικάνοι τους λαούς της Μεσογείου είναι ικανοί να δώσουν και τα «εσώρουχά» τους. 

Εμείς τους απαντάμε από την πλευρά μας ότι δε «μασάμε»!

Συνεχίζουμε!

Θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας, μέσα σε κάθε τμήμα, σε κάθε ΙΕΚ, σε κάθε χώρο που κάνει πρακτική άσκηση σπουδαστής. 

Θα συντονιστούμε ακόμα καλύτερα μεταξύ μας και με τα ταξικά σωματεία που βρίσκονται στο πλευρό μας!

Ξέρουμε ότι ο αγώνας μας δεν είναι εύκολος. Έχουμε όμως το δίκιο με το μέρος μας! 

Οι σπουδές και η ζωή μας αποτελούν προτεραιότητά μας!!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου