Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης του Συλλόγου.


Όλοι οι σπουδαστές των Δ.ΙΕΚ θα είμαστε την Πέμπτη 23/11 στο Υπ. Παιδείας.
 
Στο κάλεσμα της συνέλευσης των συναδέλφων μας από το Χαϊδάρι, συζητήσαμε στην συνέλευση του Συλλόγου την Κυριακή 19/11. Αποφασίσαμε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να οργανωθεί σε κάθε ΙΕΚ η κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας.
Η κατάσταση που ζούμε δεν αφήνει άλλα περιθώρια για υπομονή. Εδώ και τώρα πρέπει να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες για σπουδές και ζωή με δικαιώματα. Κάθε ένας από μας πρέπει να σκεφτεί, πόσο ακόμα θα αφήνουμε άλλους να κάνουν κουμάντο στο πως θα ζήσουμε; Πόσο ακόμα θα αγνοούν τη δικιά μας ανάγκη να μάθουμε την ειδικότητα που επιλέξαμε ολοκληρωμένα και σωστά ώστε να μπορούμε να δουλέψουμε μετά;
 
Φτάνει πια!
Εμείς που ζούμε την ίδια ζωή, που βρισκόμαστε στα ίδια θρανία αποφασίζουμε ότι θα τους βάλουμε όσα περισσότερα εμπόδια μπορούμε. Ότι θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!
 
Διεκδικούμε:
  • Την άμεση εξασφάλιση πλήρους χρηματοδότησης για όλα τα δημόσια ΙΕΚ από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
  • Άμεση κάλυψη, με ευθύνη του κράτους, των αναλώσιμων υλικών και του εργαστηριακού εξοπλισμού. 
  • Πάσο για δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε όλους τους σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ. 
  • Μόνη προϋπόθεση για τη δουλειά να είναι το πτυχίο, να καταργηθεί η πιστοποίηση. 
  • Την άμεση κατάργηση της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία- πρακτική των σπουδαστών όλων των ΙΕΚ. 
  • Να υπάρξει νέα απόφαση, και καθιέρωση υποχρεωτικής σύμβασης για όλους τους σπουδαστές που κάνουν πρακτική που θα προβλέπει την αμοιβή όλων των σπουδαστών των ΙΕΚ με τον βασικό μισθό, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Πρακτική άσκηση πάνω στην ειδικότητα που σπουδάζουμε. 
  • Να μην διαγράφονται από τα μητρώα του ΟΑΕΔ οι σπουδαστές που φοιτούν σε κάποιο ΙΕΚ και έχουν κάρτα ανεργίας. Να αναγνωρίζεται η ιδιότητα του ανέργου χωρίς όρους και προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με την φοίτηση σε ΙΕΚ. 
  • Να παίρνει κάθε σπουδαστής βεβαίωση κατάρτισης μαζί με πιστοποίηση ότι γνωρίζει το επάγγελμα μετά το πέρας των 4 εξαμήνων που σπουδάζει. 
Σύλλογος Σπουδαστών στα Δ.ΙΕΚ Αττικής 19/11/2017