Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού για την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία των σπουδαστών στο Δ.ΙΕΚ Βάρης


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
εργατοϋπαλλήλων
Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων & συναφών επαγγελμάτων νομού Αττικής


Γλάδστωνος 3, Ομόνοια, 10677 Αθήνα. Τηλ. 2103830380, Fax 2103818251,
email: info@hwu.gr website: hwu.gr
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ZAFOLIA
Λ.Αλεξάνδρας  87-89 Αθήνα

 24 Μαρτίου 2017
Συνάδελφοι/ισσες  από το Δημόσιο ΙΕΚ Βάρης,
Η Διοίκηση του Ιδρύματός σας, σε συνεργασία με την εργοδοσία του Ξενοδοχείου Ζαφόλια, προωθούν την τζάμπα εργασία-δουλεία. Σας αξιοποιούν με την προοπτική να εργαστείτε  τζάμπα για ένα χρονικό διάστημα, με το πρόσχημα της μαθητείας. Την ίδια στιγμή, που στο ξενοδοχείο μας, εφαρμόζονται όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, συμβάσεις 2-3 ημερών, 4ωρα,εργαζόμενοι από δουλεμπορικά, εξτρά κ.ά. ,τη στιγμή που αποδεδειγμένα ο αριθμός των αφίξεων , οι εισπράξεις και τα κέρδη τους έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία.
Άλλη μια τουριστική σεζόν, ξεκινάει με ποιο αισιόδοξες προβλέψεις από  τις περσινές , με αύξηση στις αφίξεις και στις εισπράξεις . Γι΄αυτή την κατάσταση πανηγύριζαν ο πρόεδρος  του ΣΕΤΕ ,Ανδρεάδης και ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνάντηση τους.
Αυτό το μέλλον ετοιμάζουν για μας και τα παιδιά μας.
Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του Ζαφόλια, έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις και τα αιτήματά μας στην διοίκηση της επιχείρησης για αυτή την επικίνδυνη εξέλιξη. Η «μείωση του μισθολογικού κόστους» είναι κοινή ανάγκη των εργοδοτών και κεντρική πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ και των κομμάτων που την υπηρετούν όλα αυτά τα χρόνια. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και ο κατήφορος δεν θα έχει τέλος ,αν δεν βρουν εμπόδιο. Τέτοιο ικανό εμπόδιο στα σχέδιά τους είναι η συλλογική οργανωμένη πάλη μέσα από  το σωματείο, το Σύλλογο Δημοσίων ΙΕΚ, το Συνδικάτο όλων των εργαζόμενων του κλάδου στην Αττική. Το έχει αποδείξει η ζωή, έχουμε εμποδίσει τα σχέδιά τους ξανά

ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ!
Νέα/νέε, έχεις δει τις διαθέσεις και το ενδιαφέρον των εργοδοτών για τους όρους της ζωής σου. Το μέλλον που μας ετοιμάζουν είναι μαύρο. Οι λογικές της προσωπικής καταξίωσης- καριέρας, του ανταγωνισμού, το «μη μιλάς και θα πας μπροστά, φέρσου έξυπνα...», δεν είναι καινούριες. Πατάνε πάνω στην απειρία και την άγνοια των νέων για το συλλογικό οργανωμένο κίνημα της εργατικής τάξης και των αποτελεσμάτων του. Κανένας δεν μπορεί να σταθεί όρθιος μόνος του, να ψάχνει ατομική λύση. 
Δεν ήταν πάντα έτσι. Μας ξήλωσαν δικαιώματα που ήταν αποτέλεσμα αγώνα, τίποτα δεν μας χάρισε ποτέ κανένας ξενοδόχος, κανένα αφεντικό. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν εστίες αντίστασης σε χώρους δουλειάς, σωματεία που αντιστέκονται όλα αυτά τα χρόνια για να παραμείνουν όρθια τα δικαιώματά μας. Οι καθημερινές κινητοποιήσεις, τα πρόσφατα μαζικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, ο ηρωικός αγώνας των συναδέλφων στο LEDRA, είναι απόδειξη πως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Η απάντησή μας πρέπει να είναι μαζική, οργανωμένη, δυναμική! Καλούμε σε οργάνωση όλων των συναδέλφων που εργάζονται με καθεστώς μαθητείας, στο Συνδικάτο του κλάδου μας. 
Να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα: 
  • Να καταργηθεί το καθεστώς της μαθητείας ως τσάμπα εργασία και κάθε μορφή ελαστικών σχέσεων εργασίας .
  • Κατώτατο μισθό για κάθε εργαζόμενο-μαθητευόμενο που καλύπτει οργανική θέση,751 ευρώ. Με επιδόματα ,υπερωρίες, νυχτερινή εργασία.
  • Με πλήρη ιατρική και ασφαλιστική κάλυψη

Η «ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΓΙΑ  ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ!

Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής
Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο Ζαφόλια