Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Σχόλιο για την απαράδεκτη καθυστέρηση στις πληρωμές των καθηγητών μας!

Ο Σύλλογος Σπουδαστών των Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Δημοσίων Ι.Ε.Κ.) της Αττικής στηρίζει τον αγώνα των καθηγητών μας να πληρωθούν τα χρωστούμενα δεδουλευμένα τους! 

Είμαστε στο πλευρό των καθηγητών μας! Ξέρουμε πολύ καλά και από τη δική μας τη πείρα, ότι έχουν αφεθεί τελείως αβοήθητοι, όχι μόνο στα ζητήματα της πληρωμής αλλά σε κάθε πτυχή της δουλειάς τους από το Υπουργείο Παιδείας! Τους καθιστά υπεύθυνους για τη διαμορφώσει του εκπαιδευτικού υλικού και περιεχομένου, χωρίς την βοήθεια συγγραμμάτων, χωρίς τα απαραίτητα για την ειδικότητα (αναλώσιμα, εξοπλισμός, εργαστήρια κ.λ.π). Πολλές φορές μάλιστα βάζουν οι ίδιοι το χέρι στην τσέπη για να μπορέσει να «κυλήσει» το μάθημα.   

Παράλληλα δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια, σε όλη την Αττικής προκειμένου να συμπληρώσουν ώρες, παράλληλα τις αναπληρώσεις καλούνται να τις καλύψουν με ατομική τους ευθύνη πάλι. Αναπληρώσεις για τις οποίες ευθύνεται το ίδιο Υπουργείο καθώς αδυνατεί να ανοίξει τις σχολές μας την καθορισμένη ημερομηνία βάση Κανονισμού Λειτουργίας των ΙΕΚ, αφού θυμίζουμε ότι φέτος ανοίξαμε 1 Μάρτη αντί για 16 Φλεβάρη που προβλέπει κανονικά το Φ.Ε.Κ. λειτουργίας μας.   

Είναι εργαζόμενοι που αναγκάζονται να δουλεύουν πολλές φορές και δύο δουλειές καθώς πληρώνονται σχεδόν μια φορά το εξάμηνο (και αν πληρώνονται). Την ίδια στιγμή ζουν μέσα στην αβεβαιότητα διότι κάθε εξάμηνο καλούνται να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους καθώς δεν είναι μόνιμοι, με τις προκηρύξεις να βγαίνουν ακόμα και μία εβδομάδα πριν ανοίξουν οι σχολές!  Όλα αυτά, την ίδια στιγμή  όπου πριν 2 μήνες πέρασε νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης!!!   

 Το Δ.Σ. του ΣΥ.Σ.Δ.Ι.Ε.Κ Αττικής