Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ Η ΑΘΗΝΑ! ΟΛΟΙ/-ΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, 12:00 στα Προπύλαια!!

Την ίδια στιγμή που θα ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, εμείς «βουλιάζουμε» την Αθήνα με την αυριανή κινητοποίηση, με φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικούς από κάθε γωνιά της χώρας!

Αυτό το νομοσχέδιο έχει ήδη απορριφθεί από την πλειοψηφία! Επιβάλλουμε με την στάση μας και τον αγώνα μας, να μείνει στα χαρτιά!

Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες των ΙΕΚ στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας! Ταυτόχρονα παλεύουμε για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας που δε θα περιορίζεται σε μια απλή μετονομασία της σχολής μας.

Διεκδικούμε: 

• Το πτυχίο μας να μην είναι ισάξιο με απολυτήριο Λυκείου! Να αναβαθμιστούν από επίπεδο 4 του εθνικού πλαισίου προσόντων σε επίπεδο 5 χωρίς τις εξετάσεις πιστοποίησης (150€ παράβολο). Οι σπουδαστές «πιστοποιούμαστε» για τις γνώσεις μας κάθε εξάμηνο με τις προόδους, τις εργασίες και τις εξεταστικές μας.

• Να καθιερωθεί η υποχρεωτική και μόνιμη πληρωμή της πρακτικής άσκησης, στο 100% του κατώτατου μισθού του ανειδίκευτου εργάτη, ταυτόχρονα στους εργασιακούς κλάδους που υπάρχει Συλλογική Σύμβαση εργασίας με ευνοϊκότερους όρους, να εντάσσονται εκεί όλοι οι σπουδαστές. Η πρακτική να είναι με πλήρη ένσημα και ασφάλιση, να είναι μετρήσιμος χρόνος για το ταμείο ανεργίας, να μετράει ως προϋπηρεσία. Να υπάρχει ουσιαστική και τακτική επίβλεψη της διεξαγωγής πρακτικής από το Υπουργείο Εργασίας.

• Να πληρώνεται η πρακτική άσκηση ολοκληρωμένα και για τις σχολές του Υπουργείου Υγείας και του Τουρισμού.

• Να υπάρξει πραγματική και ριζική αναβάθμιση των υποδομών και των εργαστηρίων με γενναία χρηματοδότηση από το κράτος.

• Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις καθηγητών και διοικητικού προσωπικού.

• Να αυξηθεί το όριο των απουσιών στο 30% για τους εργαζόμενους σπουδαστές και για τους σπουδαστές που αντιμετωπίζουν ζητήματα υγείας.

Το Δ.Σ του ΣΥ.Σ.ΔΙΕΚ Αττικής.