Σάββατο 29 Απριλίου 2023

ΑΝΤΑΠΌΚΡΙΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΒΡΉΚΑΜΕ ΤΟΙΧΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΕΙ ΤΟΙΧΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΆ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ!!

Στην χθεσινή μας κινητοποίηση, αφού πρώτα μας έστησαν μιάμιση ώρα, καταφέραμε να μας δεχθούν! Εκεί συναντήσαμε από το Γραφείο της κ.Γιώτη η οποία είναι Γραμματέας Ενίσχυσης Απασχόλησης, δύο αρμόδιες για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Αυτό που φάνηκε από την συζήτηση είναι, πως μας αντιμετωπίζουν σαν φθηνούς εργαζόμενους! Γνωρίζουν όμως πάρα πολύ καλά, πως στην πρακτική μας άσκηση δουλεύουμε, σαν έναν τακτικά εργαζόμενο!

Στη συνέχεια της συζήτησης, συμφώνησαν με την τοποθέτηση της Κ. Κεραμέως λέγοντας πως ‘’ Η πρακτική άσκηση εντάσσεται στα πλαίσια της φοίτησης, δεν μιλάμε για Εργασία αλλά για πρακτική‘’. Άρα μας λένε ότι δεν πρέπει να έχουμε εργασιακά δικαιώματα και το πιο απλό, να πληρωνόμαστε!

Το καλύτερο βέβαια το άφησαν για το τέλος, αφού αυτό που μας είπαν είναι, πως η αμοιβή της πρακτικής μας δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα!

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΜΕ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΎΝ ΤΑ ΔΊΚΑΙΑ ΑΙΤΉΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Τους λέμε ξεκάθαρα να κάνουν μια βόλτα από τους χώρους δουλειάς! Να δούνε λοιπόν αν μιλάμε για πρακτική άσκηση ή για μια κανονική εργασία! Εμείς δεν θα γίνουμε ούτε πελάτες, ούτε τζάμπα εργάτες!!

ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΤΊΠΟΤΑ ΟΎΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΆ, ΟΎΤΕ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ!!

Γνωρίζουμε καλά ποιον δρόμο θα ακολουθήσουμε και αυτός είναι του συλλογικού αγώνα και δράσης, που έχουν φέρει αποτελέσματα όπως:

Οι σχολές των ΔΥΠΑ να πληρώνονται, κάτι που δεν γινόταν ποτέ στα χρονικά των ΙΕΚ.

ΈΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΊΣΟΥΜΕ! ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΜΕ ΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΜΑΣ ΜΈΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΎΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ!


Το Δ.Σ. του ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ