Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Υπογράφουμε, στηρίζουμε, διακινούμε το κείμενο του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής!






Υπογράφουμε εδώ

Το Δ.Σ του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής καλούμε τους συναδέλφους μας από τα Δ.ΙΕΚ, τα Ι.ΙΕΚ, τις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ της Αττικής, τους εκπαιδευτές μας, άλλους εργαζόμενους να υπογράψουν, να στηρίξουν και να διακινήσουν το παρόν κείμενο. Με το κείμενο αυτό δείχνουμε και έμπρακτα την συμφωνία μας με τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματα του Συλλόγου μας αλλά και την αντίθεση μας με την κυβερνητική πολιτική που 1 χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας δεν έκανε τα αυτονόητα για να μείνουν οι σχολές ανοιχτές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που διεκδικούμε!

«Κλείσαμε» 1 χρόνο από την εμφάνιση της πανδημίας, όπου η κυβέρνηση είχε όλο το χρόνο για να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα σχολών-σχολείων. Αντί για αυτό το μόνο που πρόλαβε να κάνει είναι να φέρει και να περάσει νομοσχέδια με κλειστές σχολές κι ενώ υπό άλλες συνθήκες θα υπήρχαν τεράστιες αντιδράσεις όπως το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ κ.λπ.

                     1 χρόνος άνοιξε-κλείσε, 1 χρόνος ακορντεόν!

1 χρόνο τώρα γίναμε μάρτυρες της εκπαίδευσης μέσω email και σημειώσεων, της εξ’ αποστάσεως τηλεκπαίδευσης όπου το σύστημα «έπεφτε», συνάδελφοι παρατήσαν τις σπουδές τους γιατί δεν είχαν υπολογιστή και σταθερό ίντερνετ για να παρακολουθούν τα μαθήματα, συνάδελφοι απογοητεύτηκαν από τους όρους που γινόταν το μάθημα.

1 χρόνο γίναμε μάρτυρες των πρακτικών-εργαστηριακών μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης και «youtube», όπου οι ειδικότητες όπως νοσηλευτική, αισθητική, μαγειρική, τεχνικός αυτοματισμών, θερμουδραυλικών κ.λπ. δεν πιάσαμε ποτέ εξοπλισμό στα χέρια μας για να κάνουμε τα πρακτικά μαθήματα όπου είναι απαραίτητα για να μάθουμε την ειδικότητά μας, προϋπόθεση για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην εργασία μας!

1 χρόνο τώρα γίναμε μάρτυρες εμείς οι σπουδαστές που έχουμε ολοκληρώσει τα 4 εξάμηνα να μην μπορούμε να πραγματοποιήσουμε πρακτική άσκηση και να πηγαίνει όλος ο σχεδιασμός που είχαμε πίσω.

Η ανησυχία και η αγανάκτηση χιλιάδων σπουδαστών από όλη την Αττική μεγαλώνει! Γιατί δεν αντέχουμε να κάνουμε άλλο μάθημα μέσω email ή τηλεκπαίδευσης, γιατί δεν αντέχουμε να μην κάνουμε τα εργαστηριακά μας μαθήματα, ενώ και όπου γίνονται να έχουμε πλέον τους μισούς καθηγητές, γιατί δεν αντέχουμε να μην κάνουμε πρακτική άσκηση και να πηγαίνει όλος ο σχεδιασμός που είχαμε πίσω.

Όλο το προηγούμενο διάστημα το Δ.Σ. του ΣυλλόγουΣπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ οργανώσαμε ακόμη και μέσα σε αυτές τις συνθήκες τη συλλογική συζήτηση με συναδέλφους από Δ.ΙΕΚ της Αττικής, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα με την πραγματοποίηση διαδικτυακών συσκέψεων και διά ζώσης, πήραμε μία σειρά αγωνιστικές πρωτοβουλίες, συμμετείχαμε στα συλλαλητήρια μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών με το πανό μας και τα συνθήματά μας!

Προτρέπουμε κάθε συνάδελφο/ισσα να απευθυνθεί στο Σύλλογο είτε για ερωτήματα που έχει για όσα μας απασχολούν στις σπουδές μας είτε για προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει στη δουλειά του, στη ζωή του συνολικότερα, όπως ήδη έχουν κάνει ήδη πολλοί συνάδελφοί μας, ένα χρόνο τώρα που οι σχολές είναι κλειστές. Ακόμη να στηρίξει και να συμμετέχει στις πρωτοβουλίες του Συλλόγου μας. Γιατί κανένας δεν είναι μόνος του σε αυτή την κατάσταση!

«Ως εδώ, ανοίξτε τώρα τις σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!»

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Καλούμε κάθε σπουδαστή και σπουδάστρια που όλο το προηγούμενο διάστημα βγήκαμε μαζί στο δρόμο, συζητήσαμε μέσω τηλεδιασκέψεων, αλλά και κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που ασφυκτιά από την υπάρχουσα κατάσταση να στηρίξει, να υπογράψει και να διακινήσει το κείμενο υπογραφών.

Απαιτούμε εδώ και τώρα, χωρίς να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος να υλοποιήσουν τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ:

· Να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας σπουδαστών και εκπαιδευτών, τουλάχιστον να πραγματοποιηθούν διά ζώσης τα εργαστηριακά μαθήματα από το εαρινό εξάμηνο!

· Να σταματήσει το μαρτύριο της αναμονής! Να ξεκινήσουν τώρα οι πρακτικές ασκήσεις!

· Πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση με ουσιαστική εποπτεία από το Υπουργείο. Όλοι οι σπουδαστές που κάνουν πρακτική να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα ένσημα να υπολογίζονται για τη σύνταξη και να αμείβονται με βάση τη ΕΓΣΣΕ ή των κλαδικών συμβάσεων (όπου υπάρχουν).

· Να δοθεί οικονομική ενίσχυση σε όλους τους σπουδαστές που έκαναν πρακτική και μαθητεία.

· Όλοι οι άνεργοι σπουδαστές να ενταχθούν στο επίδομα ανεργίας.

· Όλοι οι σπουδαστές από την επαρχία να ενταχθούν στο επίδομα ενοικίου και να σιτίζονται με ευθύνη του κράτους.

· Να δοθεί δωρεάν το ΠΑΣΟ σε όλους χωρίς ηλικιακά κριτήρια. Δωρεάν μετακίνηση στα υπεραστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για όλους τους σπουδαστές.

             Δεν τους χαρίζουμε το μέλλον μας. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

 Έλα σε επαφή με το Σύλλογο σου!

· Τηλ. Επικοινωνίας: 6988069521 Κώστας, 6971851391 Δημήτρης

· Email: sysdiek@gmail.com

· Facebook: Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής

· Instagram: sysdiek_attikis

· Site: sysdiek-attikis.blogspot.gr

· Στέκι Συλλόγου: Κοίλης 13, Πετράλωνα

                                                                      Το Δ.Σ. του ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ Αττικής

                                                                                                                                                                                                                                    12/4/21