Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Δελτίο Τύπου από την Παράσταση Διαμαρτυρίας την Παρασκευή 16/4 έξω από τη Βουλή και τη Συνέντευξη Τύπου από το Σύλλογο Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής και την Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αττικής.



Σε συνέχεια όλων των κινητοποιήσεων και δράσεων του τελευταίου διαστήματος, ο Σύλλογός μας από κοινού με την Επιτροπή Αγώνα των σπουδαστών στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ προχωρήσαμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή, μια πρωτοβουλία που είχαμε αποφασίσει από κοινού.

Μαχητικά όλοι μαζί οι σπουδαστές των Δ.ΙΕΚ και των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ βροντοφωνάξαμε για ακόμη μια φορά τα δίκαια αιτήματά μας, για να ανοίξουν οι σχολές μας εδώ και τώρα με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία μας, για την πραγματοποίηση των εργαστηριακών μαθημάτων, για την έναρξη της μαθητείας και της πρακτικής άσκησης με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Διεκδικήσαμε όλα όσα είναι απαραίτητα για να μάθουμε την ειδικότητά μας ολοκληρωμένα, αλλά και να καταργηθεί εδώ και τώρα ο νόμος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, ιδιαίτερα για τους σπουδαστές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ να μην εφαρμοστεί τουλάχιστον για όσους φοιτούν τώρα στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ η υποβάθμιση των πτυχίων τους!







Έπειτα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου του ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ Αττικής και της Επιτροπής Αγώνα Σπουδαστών των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αττικής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση του χώρου.

Η Συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου του Δ.Σ του ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ Αττικής Κώστα Ευθύμερου και αργότερα πήραν το λόγο μέλη του ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ από πολλά Δ.ΙΕΚ. της Αττικής -όπως Δάφνης, Κερατσινίου, Κορυδαλλού κλπ.- και σπουδαστές από τις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ της Αττικής – όπως Ρέντη, Αιγάλεω κ.λπ.

Με δυναμικότητα και χωρίς να κρυφτεί η παραμικρή αλήθεια από την αθλιότητα που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο, αναδείχθηκαν από όλους τους ομιλητές ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις σπουδές μας όλο αυτό τον καιρό, με τις σχολές κλειστές, αλλά και πλευρές του τι γινόταν όσο ήταν ανοιχτές, για τα ζητήματα τηλεκπαίδευσης και τα εμπόδια που δημιουργεί σε πολλούς σπουδαστές, για τις πρακτικές ασκήσεις που είναι στον «πάγο», αλλά και για το νομοσχέδιο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που υποβαθμίζει τα δικαιώματα και τα πτυχία μας.

Μέσα από τις ομιλίες εκφράστηκε περίτρανα η αναγκαιότητα να ενώσουμε τις φωνές μας όλοι οι σπουδαστές και ότι μέσα από το συλλογικό και οργανωμένο αγώνα θα κατακτήσουμε όσα πραγματικά μας αξίζουν!

Ακούστηκε δυνατά το σύνθημα: «Η νέα γενιά έχει ιδανικά! Ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά», το οποίο συμφωνήσαμε και από κοινού ότι θα το κάνουμε πράξη και δεν θα πάμε βήμα πίσω από τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματά μας!

Την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγώνα μας εξέφρασε με σύντομο χαιρετισμό μέλος της Γραμματείας Νέων του Π.Α.ΜΕ.

Έχουμε κοινές ανησυχίες, κοινά άγχη για τις σπουδές και το μέλλον μας!

Συνεχίζουμε όλοι μαζί, γιατί μαζί είμαστε πιο δυνατοί!