Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Ανακοίνωση του Δ.Σ. του ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ για τα 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου



46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου μαθαίνουμε, διδασκόμαστε, αντλούμε δύναμη από τους αγώνες του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας για τις διεκδικήσεις μας σήμερα!

46 χρόνια μετά, το σύνθημα στις πύλες του Πολυτεχνείου  «ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ» - «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ» παραμένει  επίκαιρο όσο ποτέ,  αφού η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιώντας όλη τη βρώμικη δουλειά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, βάζει το λαό και τη νεολαία ακόμα πιο βαθιά στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Γιατί, όπως η Χούντα που επιβλήθηκε στις 21 Απρίλη 1967 υπηρετούσε τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Έτσι, κάνουν και σήμερα όλες οι κυβερνήσεις. Γι’ αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ σπαταλάει δισεκατομμύρια για εξοπλιστικά προγράμματα του ΝΑΤΟ, στέλνει ελληνικά στρατεύματα σε αποστολές εκτός συνόρων, υπέγραψε με τις ΗΠΑ τη «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» μετατρέποντας την Ελλάδα σε ένα απέραντο ορμητήριο πολέμου αφού όχι μόνο παραμένουν οι βάσεις του ‘’θανάτου’’, αλλά επεκτείνονται και σε άλλα μέρη, στον Άραξο σχεδιάζουν να φιλοξενηθούν ακόμη και πυρηνικά όπλα! Ενώ δεν είναι τυχαίες οι ανατριχιαστικές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας ότι «οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον»!

Είναι αυτοί που δολοφονούν λαούς όπως στη Συρία, στην Παλαιστίνη για να κερδίζουν οι βιομήχανοι, οι εκμεταλλευτές.  Είναι αυτοί που καλλιεργούν το ρατσισμό και την ξενοφοβία, αφού ξερίζωσαν οικογένειες, μικρά παιδιά από τα σπίτια τους και αν καταφέρουν και γλιτώσουν από τις βόμβες ή τον πνιγμό στις θάλασσες, τότε τους στοιβάζουν στα άθλια hot spots!

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση της ΝΔ από την αρχή της θητείας της έχει  «μπει με φόρα» χτυπώντας τα δικαιώματα της νεολαίας, του εργαζόμενου λαού. Επιδιώκει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου, να κάμψει κάθε διεκδίκηση γι’ αυτό χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία, στην συνδικαλιστική δράση, καταργεί το άσυλο στα Πανεπιστήμια, ενισχύει την καταστολή. Θέλουν  να σιγήσει κάθε φωνή που αμφισβητεί, που αντιστέκεται, να σβήσουν κάθε συλλογική διαδικασία μέσα από την οποία οι νέοι μπορούν να αποφασίσουν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, να διεκδικήσουν για να σαρώσουν ανενόχλητοι ό, τι δικαίωμα έχει απομείνει!

Οι σπουδαστές των Δ.ΙΕΚ από την πρώτη κιόλας μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις κουτσουρεμένες γνώσεις που παίρνουμε, με τις σχολές χωρίς εργαστήρια, την απλήρωτη και ανασφάλιστη 6μηνη πρακτική άσκηση. Μας προετοιμάζουν ένα  μέλλον με περιπλάνηση από δουλειά σε δουλειά ανάλογα με το που έχουν κέρδη οι κεφαλαιοκράτες, στην ανεργία και την ανασφάλεια, στους χαμηλούς μισθούς, στη ζωή με λίγα δικαιώματα.

Όπως και τότε, έτσι και σήμερα ο μονός δρόμος για το σπουδαστή, τον εργάτη, το φτωχό λαό απέναντι στην επίθεση που δέχεται είναι η οργάνωση, η διεκδίκηση, ο αγώνας!

Καλούμε κάθε σπουδαστή και σπουδάστρια να παλέψει μέσα από τον Σύλλογο, συλλογικά ενάντια στην πολιτική που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά, διεκδικήσουμε σπουδές και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα!