Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Δελτίο Τύπου 29/11/2019


Την Κυριακή 24/11 πραγματοποιήθηκε ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο με καλεσμένους συναδέλφους από  τις Επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί όπως στο ΙΕΚ Πειραιά και άλλους συναδέλφους από ΙΕΚ της Αττικής με θέμα την εκτίμηση της δράσης του Συλλόγου και την αγωνιστική συνέχεια.

Χαιρετίζουμε τις μαζικές συλλογικές διαδικασίες και κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων, των μαθητών που διεκδικούν τα σύγχρονα δικαιώματά τους στη μόρφωση και στη δουλειά απέναντι στους νόμους της σημερινής κυβέρνησης που συνεχίζει από εκεί που το άφησε η προηγούμενη  τσακίζοντας περαιτέρω τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς.

Αυτή την επίθεση στα δικαιώματά μας, την συναντάμε και εμείς στις σχολές μας με την υποχρηματοδότηση από το κράτος, τις σχολές χωρίς εργαστήρια και εξοπλισμό, χωρίς αναλώσιμα, τις φωτοτυπίες που με δικά μας έξοδα πρέπει να βγάλουμε, την απλήρωτη και ανασφάλιστη 6μηνη πρακτική άσκηση αλλά και το πάσο που μέχρι και τώρα δεν μας έχει δοθεί. Όλα αυτά είναι που συναντούν και οι συνάδελφοί μας σε όλη τη χώρα, γι’ αυτό και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ στη Θεσσαλονίκη προχώρησε το προηγούμενο διάστημα σε κινητοποιήσεις, πρωτοβουλία που χαιρετίζουμε και στηρίζουμε.  

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή και  εντείνει την αντιλαϊκή επίθεση όπως στην κοινωνική ασφάλιση. Πατώντας σε προηγούμενους νόμους όλων των κυβερνήσεων, βρίσκοντας στρωμένο το έδαφος και από την κυβέρνηση του  ΣΥΡΙΖΑ, εντείνει το χτύπημα στο λαό και την νεολαία. Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη που μπορεί να μας φαίνεται ως κάτι πολύ μακρινό, αλλά αφορά μια σειρά από κοινωνικές παροχές όπως είναι η πρόσβαση στην υγεία, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για τις γυναίκες η μητρότητα. Αφορά την προστασία των εργαζομένων, αφορά επομένως κι εμάς που οι περισσότεροι δουλεύουμε παράλληλα με τη σχολή, ενώ κάνουμε πρακτική με τους χειρότερους όρους αφού η ασφάλισή μας είναι το 1%, δηλαδή μόνο σε περίπτωση ατυχήματος.

Όλα αυτά είναι που πυροδοτούν εμάς και τους συναδέλφους, για να συζητάμε και να αποφασίζουμε ελεύθερα, δημοκρατικά και συλλογικά μέσω Γενικών Συνελεύσεων στα ΙΕΚ μας όπως στον Πειραιά, την Σαλαμίνα, τη Μεταμόρφωση και τη ΣΤΕ Αναβύσσου, να συγκροτούμε Επιτροπές ανά ΙΕΚ, να αποφασίζουμε αγωνιστικές δράσεις και να κινητοποιούμαστε όπως στο ΙΕΚ Πειραιά στη διεύθυνση της σχολής για να λυθούν τα προβλήματα των σπουδαστών.

Μπροστά στα δικά τους σχέδια, εμείς αντιπαραβάλουμε το δικό μας αγωνιστικό σχέδιο!

Οργανώνουμε τις διεκδικήσεις μας σε κάθε σχολή στην Αττική!

Πραγματοποιούμε περιοδείες για την ενημέρωση των σπουδαστών και την οργάνωση του αγώνα μας!

Πραγματοποιούμε Γενικές Συνελεύσεις και αποφασίζουμε συμμετοχή στην κινητοποίηση του Συλλόγου στις 12 Δεκέμβρη στο Υπουργείο Παιδείας και παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διευθύνσεις των σχολών για τα οξυμένα προβλήματα, για τα σύγχρονα δικαιώματά μας στις σπουδές, στην πρακτική και στη δουλειά.

Συγκροτούμε Επιτροπές του συλλόγου που θα μπαίνουν μπροστά σε κάθε σχολή και τμήμα.

Ερχόμαστε σε σύνδεση με τα σωματεία του κλάδου μας για να μάθουμε τα δικαιώματά μας, την κατάσταση ανά κλάδο, γιατί οι συνάδελφοι μας που αγωνίζονται είναι σύμμαχοί μας.   

Δίνουμε δυναμικό παρόν με το πανό του Συλλόγου στο συλλαλητήριο το Σάββατο 30/11 στις 10.30 στα Προπύλαια, μαζί με Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία και Συνταξιουχικές Οργανώσεις κόντρα στην επίθεση που φέρνουν για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Προχωράμε σε κινητοποίηση-διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στις 12.00, όπου καλούμε όλους τους σπουδαστές από όλα τα Δ.ΙΕΚ της Αττικής να δώσουν δυναμικό παρόν.