Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Δελτίο Τύπου του Δ.Σ. του Συλλόγου για τις μαζικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Δ.ΙΕΚ Μεταξουργείου και Χαλανδίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ
 ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΑΤΤΙΚΗΣ

Χαιρετίζουμε τις μαζικές Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στα ΙΕΚ του Μεταξουργείου και του Χαλανδρίου τις προηγούμενες μέρες, τη δημιουργία Επιτροπών Αγώνα.

Οι πρωτοβουλίες των συναδέλφων μας «πάτησαν» πάνω στη δικαιολογημένη αγανάκτηση για όλα τα οξυμμένα προβλήματα μέσα στις σχολές μας. Προβλήματα που έχει ευθύνη τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και όλες οι προηγούμενες αφού η υποχρηματοδότηση για τις σχολές μας «βαράει κόκκινο»!

Γι΄ αυτό δεν έχουμε καθόλου βιβλία, έχουμε ελλείψεις σε εργαστηριακό εξοπλισμό, σε αναλώσιμα απαραίτητα για να μάθουμε την ειδικότητα που επιλέξαμε, δεν έχουμε πάρει ακόμη το πάσο, οι καθηγητές μας είναι απλήρωτοι μήνες…

Όσο κι αν προσπαθεί να μας «χρυσώσει το χάπι» η κυβέρνηση με την αύξηση στο βασικό μισθό, εμείς τις απαντάμε ότι δεν τσιμπάμε στην κοροϊδία!
Γιατί είναι κοροϊδία…. αφού δεν καταργεί κανένα μνημονιακό νόμο, δεν καταργεί το νόμο για την απλήρωτη και ανασφάλιστη πρακτική, τη στιγμή που με νόμο μειώνει το αφορολόγητο, δηλαδή κι όποια αύξηση θα χαθεί, τη στιγμή που η κατάργηση του υποκατώτατου θα συνοδευτεί με επιδότηση των εργοδοτών με ζεστό χρήμα που προκύπτει από το ξεζούμισμα του λαού.

Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση οι σπουδαστές δεν μένουμε θεατές!!!  
Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!!!
  • Την άμεση εξασφάλιση πλήρους χρηματοδότησης για όλα τα δημόσια ΙΕΚ από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
  • Άμεση κάλυψη, με ευθύνη του κράτους, των αναλώσιμων υλικών και του εργαστηριακού εξοπλισμού. 
  • Πάσο για δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε όλους τους σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ. 
  • Μόνη προϋπόθεση για τη δουλειά να είναι το πτυχίο, να καταργηθεί η πιστοποίηση. 
  • Την άμεση κατάργηση της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία- πρακτική των σπουδαστών όλων των ΙΕΚ. 
  • Να υπάρξει νέα απόφαση, και καθιέρωση υποχρεωτικής σύμβασης για όλους τους σπουδαστές που κάνουν πρακτική που θα προβλέπει την αμοιβή όλων των σπουδαστών των ΙΕΚ με τον βασικό μισθό, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Πρακτική άσκηση πάνω στην ειδικότητα που σπουδάζουμε. 
  • Να μην διαγράφονται από τα μητρώα του ΟΑΕΔ οι σπουδαστές που φοιτούν σε κάποιο ΙΕΚ και έχουν κάρτα ανεργίας. Να αναγνωρίζεται η ιδιότητα του ανέργου χωρίς όρους και προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με την φοίτηση σε ΙΕΚ. 
  • Να παίρνει κάθε σπουδαστής βεβαίωση κατάρτισης μαζί με πιστοποίηση ότι γνωρίζει το επάγγελμα μετά το πέρας των 4 εξαμήνων που σπουδάζει. 
Οι διεκδικήσεις μας είναι στα δικά μας χέρια για να τις κάνουμε πράξη!

Το Δ.Σ. καλεί όλους τους σπουδαστές να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις στο ΙΕΚ τους! Να φτιάξουμε Επιτροπή σε κάθε ΙΕΚ, να αποφασίσουμε πολύμορφες δράσεις!

Καλούμε όλους τους σπουδαστές να συμμετέχουν το Σάββατο 9 Φλεβάρη στις 17:00 στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στα γραφεία μας, στα Πετράλωνα,  Κοίλης.     

Δυναμώνουμε το Σύλλογό μας! Συντονίζουμε τη δράση μας σε κάθε ΙΕΚ!

Επικοινώνησε μαζί μας:
τηλ.: 6947049765