Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Οι σπουδαστές των Δ.ΙΕΚ στην Απεργία 8 Δεκέμβρη μαζί με τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους φοιτητές.



Με συζητήσεις μέσα στα τμήματα στις ειδικότητες και με συνελέυσεις στα Δημόσια ΙΕΚ του Υπ. Παιδείας, του Υπ. Υγείας, του ΟΑΕΔ, και του Υπ. Τουρισμού δεκάδες σπουδαστές έκαναν το βήμα και συμμετείχαν με το πανό του Συλλόγου μας στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυταπασχολούμενους και τους φοιτητές. Παλεύοντας τα δικαιώματά μας στη σχολή, την εργασία και τη ζωή μας, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.


Η προετοιμασία για τη συμμετοχή στη σημερινή Απεργία έδωσε τη δυνατότητα να ανοίξει πλατιά η συζήτηση ανάμεσά μας σε δεκάδες σχολές για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί μέσα σ΄αυτές, για την πρακτική, και το μέλλον μας. Τα Σωματεία που συσπειρώνονται με το ΠΑΜΕ ήταν και είναι δίπλα μας στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά μας με κάθε τρόπο. Τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε συνολικά στη ζωή μας δεν είναι ξεκομμένα από αυτά που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι φοιτητές, άλλωστε αυτοί είναι οι γονείς και τα αδέρφια μας. 
Αυτές τις μέρες με τα μέτρα που ψηφίζονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μαζί με τον προϋπολογισμό, έρχονται να εδραιώσουν και να διευρύνουν την δουλειά με όρους εργασιακής ζούγκλας, τη ζωή στην ανεργία με κάποια διαλλείματα κακοπληρωμένης εργασίας, το περαιτέρω τσάκσιμα των οικογενειών μας.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά!

Απέναντι σ'αυτή την κατάσταση απαντάμε:
Με οργάνωση σε κάθε Δ.ΙΕΚ μέσα από τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα σε κάθε σχολή.
Ενημέρωση του Συλλόγου για το κάθε πρόβλημα ή ανάγκη που προκύπτει στις σχολές μας.