Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΑΤΤΙΚΗΣ
10-20 ΜΑΡΤΗ 2014

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου & Ώρα 4:00 μ.μ.
στο Συνδικάτο Επισιτισμού- Τουρισμού
(Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη, 7ος όροφος)

Δυνάμωσε το Σύλλογό σου…
Δυνάμωσε τον αγώνα

Διακήρυξη του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής

Συνάδελφε- Συναδέλφισσα.

Δίνουμε καθημερινό αγώνα με τα προβλήματα στο σπίτι, με την ανεργία, την απληρωσιά των γονιών μας, παλεύουμε για να μάθουμε μια τέχνη, να σπουδάσουμε μια ειδικότητα. Θέλουμε ένα εφόδιο που θα μας βοηθήσει να βρούμε μια δουλειά. Πολλοί από εμάς χρειαζόμαστε την πιστοποίηση για να αναλάβουμε την οικογενειακή επιχείρηση, που οι γονείς μας αγκομαχούν να την κρατήσουν.
Ο Σύλλογος σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αθήνας, παλεύει σταθερά με βάση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη σχολή των ΙΕΚ, στη ζωή μας. ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΝΤΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ. Τον τελευταίο χρόνο οργανώσαμε κινητοποιήσεις για να μην πεταχτεί από τη σχολή κανένας συνάδελφος που δεν έχει να πληρώσει τα δίδακτρα, για να καταργηθούν τα δίδακτρα. Για να έχουμε δωρεάν συγκοινωνίες με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Διοργανώσαμε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
Η δύναμη του Συλλόγου είμαστε εμείς οι σπουδαστές.
Όλα αυτά τα καταφέραμε γιατί είμαστε οργανωμένοι στο σύλλογο, παίρνουμε συλλογικά αποφάσεις για τον αγώνα μας. Δίπλα μας έχουμε τα συνδικάτα και τα σωματεία που παλεύουν για τα συμφέροντα των εργαζομένων, των νέων από τις επαγγελματικές σχολές.
Σε καλούμε να οργανώσουμε σε κάθε ειδικότητα και εργαστήριο συζήτηση για τα προβλήματα μας, για τα αιτήματα μας, για την κατεύθυνση του αγώνα μας. Και με τη δική σου γνώμη να προχωρήσουμε σε αγωνιστικές διεκδικήσεις.

Ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίου ΙΕΚ Αττικής καλεί όλους τους σπουδαστές να διεκδικήσουν:

  • Ενιαίο σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης μετά το σχολείο, δημόσιο και δωρεάν
  • Δωρεάν μεταφορά των σπουδαστών στην σχολή, στους χώρους μαθητείας και πρακτικής. Δεν μπορούμε να καλύψουμε ούτε το μισό εισητήριο.
  • Βιβλιάριο υγείας για όλους τους σπουδαστές.
  • Καταβολή επιδόματος σίτισης και στέγασης των σπουδαστών που είναι από άλλες πόλεις.
  • Δωρεάν βιβλία σε όλους τους σπουδαστές. Να σταματήσει εδώ και τώρα το απαράδεκτο δίλλημα που βάζουν στους σπουδαστές να πληρώσουν σημειώσεις σε φωτοτυπίες ή να πάρουν τις σημειώσεις μέσω e-mail και να διαβάσουν από τον υπολογιστή.
  • Όσα είναι απαραίτητα για τη σχολή και την πρακτική- εργαλεία, ποδιές, γάντια, στολές- να μας παρέχονται δωρεάν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ούτε 1€ από την τσέπη μας για κάλυψη εξοπλισμού.
  • Κτιριακή κάλυψη, αίθουσες ανάλογες του όγκου των σπουδαστών. Εργαστηριακός εξοπλισμός με βάση την ανάπτυξη της τεχνολογίας, τις απαιτήσεις του εκάστοτε μαθήματος.
  • Εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Δε γίνεται η πλειοψηφία των καθηγητών μας να είναι ωρομίσθιοι, με μισθούς πείνας και με μπλοκάκι.
  • Πρακτική άσκηση με δικαιώματα. Ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αφού σήμερα αναγκαζόμαστε μετά τα δύο χρόνια των σπουδών μας να κάνουμε δμηνη πρακτική .ανασφάλιστοι και με 133€ το μήνα. Υπογραφή εδώ και τώρα συλλογικής σύμβασης εργασίας των σπουδαστών που κάνουν πρακτική και μισθό που απορρέει από τη συλλογική σύμβαση εργασίας κάθε κλάδου. Ούτε μια ώρα ανασφάλιστης δουλειάς.
  • Να μην είναι στην ευθύνη των σπουδαστών να βρουν πρακτική, αλλά να γίνεται με βάση την ειδικότητα, με εξασφάλιση εποπτείας από το Υπουργείο και τη σχολή και συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των σπουδαστών. Ιδιαίτερα στα επαγγέλματα με αυξημένο δίκτυο επικινδυνότητας όπως οι μάγειρες, νοσηλευτές.
  • Κατάργηση Πιστοποίησης. Η μόνη προϋπόθεση για να βρούμε δουλειά να είναι η απόκτηση του πτυχίου μας. Μετά το πέρας των δίχρονων σπουδών μας για να πάρουμε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος δίνουμε εξετάσεις(πιστοποίηση)την οποία πρέπει να πληρώσουμε.
  • Όλοι οι σπουδαστές να δουλεύουν μέχρι 6 ώρες και αποδοχές 8ώρου. Την περίοδο των εξετάσεων άδεια από τη δουλειά με αποδοχές.
  • Κατάργηση του αντεργατικού νόμου που διαχωρίζει τους μισθούς των εργαζομένων, με βάση την ηλικία- σε νέους κάτω των 25 χρονών και πάνω των 25 χρονών.
  • Ίδια δικαιώματα για τους μετανάστες συναδέλφους μας.
  • Ελεύθερη διεξαγωγή συνδικαλιστικής δράσης. Άδειες για διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων ,εκλογών.
  • Δωρεάν πρόσβαση των σπουδαστών σε αθλητικούς χώρους, γυμναστήρια. Απόκτηση αιθουσών πολιτιστικών δραστηριοτήτων μέσα στο ΙΕΚ (αίθουσα εκδηλώσεων, προβολής ταινιών).

Αναπτύσσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ μας. Καθ’ ένα πρόβλημα που απασχολεί έναν σπουδαστή να γίνεται ζήτημα, του τμήματος του, όλων των σπουδαστών για την επίλυση του.

ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ - ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

«Αυτός που αγωνίζεται μπορεί και να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται έχει ήδη χάσει...»
Μπ. Μπρεχτ