Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Ολοκληρώθηκε το 1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5x5 ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Ολοκληρώθηκε το 1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5x5 ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Το Τουρνουά διήρκησε 4 σαββατοκύριακα με την συμμετοχή 14 ομάδων. Φάνηκε η ανάγκη της νεολαίας για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό κάτι που σήμερα έχει γίνει και αυτό ένα πανάκριβο εμπόρευμα. Φάνηκε η ανάγκη ο κάθε νέος και νέα να μπορεί να κάνει αυτό που αγαπάει και έχει ταλέντο, να έχει μια ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις.

 
Μεγάλος νικητής ήταν η ομάδα από το ΙΕΚ Αιγάλεω η Εύφλεκτον που αντιμετώπισε το ΙΕΚ Κηφισιάς. Σε έναν τελικό που θα ζήλευε ο καθένας με πολλά γκολ, δοκάρια, ένταση και στην κανονική διάρκεια να λήγει 9-9. Στην παράταση η Εύφλεκτον κυριάρχησε με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται 11-9 υπέρ της.                                     

 
Μετά τον τελικό ακολούθησε η προγραμματισμένη ομιλία-συζήτηση με καλεσμένους από το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών(Ε.ΣΥ.Ν). Σε μια συζήτηση με πολύ ενδιαφέρον για όλους όσους ήταν εκεί, δημιουργήθηκαν πολλοί προβληματισμοί, ερωτήματα για τις ναρκωτικές ουσίες και για τον τρόπο που χρησιμοποιούνται σήμερα στη νεολαία αλλά και γενικότερα στην κοινωνία. Από τη συζήτηση και τις ερωτήσεις που έγιναν φάνηκε η ανάγκη της ενημέρωσης από την κοινωνία για ένα τέτοιο κοινωνικό πρόβλημα, η ανάγκη πρόληψης αλλά και θεραπείας.

Μετά από αυτή την πλούσια συζήτηση που φαίνεται ότι απασχολεί πολλούς νέους και μέσα στις σχολές μας και μετά από επιθυμία σπουδαστών κλείνουμε ραντεβού για ενημέρωση- συζήτηση με το Ε.ΣΥ.Ν μέσα στις σχολές. 

Επόμενο ραντεβού στην Πρωτομαγιάτικη Απεργία στο Σύνταγμα 10:30 μαζί με τους συναδέλφους μας και τα σωματεία.