Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019


Ανταπόκριση του Συλλόγου σπουδαστών δημοσίων ΙΕΚ Αττικής για την κινητοποίηση στο υπουργείο παιδείας .

Ο σύλλογος μας μετά από απόφαση της γενικής του συνέλευσης προχώρησε σε κινητοποίηση στο υπουργείο παιδείας για τα οξυμένα προβλήματα που ζούμε καθημερινά στις σχολές μας.
Όπως κάθε φορά κάναμε όλες τις ενέργειες ώστε η κινητοποίηση μας να μην μείνει έξω από το υπουργείο αλλά να μπει αντιπροσωπεία και να συναντηθεί με τον υπουργό να καταθέσουμε τα δίκαια αιτήματα μας απαιτώντας την  λύση τους τώρα. 
Στο γραπτό αίτημα μας δεν απάντησαν ποτέ! 

 
Ήμασταν τόσο ευπρόσδεκτοι που στη θέα των σπουδαστών με το πανό του συλλόγου μας η αστυνομική φρουρά του υπουργείου έκλεισε τις πόρτες.  
Παρόλα αυτά η κινητοποίηση έγινε και απαιτήσαμε την συνάντηση με τον υπουργό. για ακόμα μια φορά διαλέξανε και έστειλαν έναν συνεργάτη,  ”δεν ξέρω δεν είδα δεν άκουσα, για άλλη μια φορά συμβαίνουν τέτοια πράγματα στα ΙΕΚ με τα αναλώσιμα, ακόμα δεν έχετε πάσο, κάνετε απλήρωτη πρακτική άσκηση”; 
Για άλλη μια φορά η μπάλα πήγε να πεταχτεί στην εξέδρα για τις ευθύνες που έχουν όλοι οι άλλοι εκτός από το υπουργείο και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 
Η κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια. Είναι αυτή η κυβέρνηση που από τη μία μιλάει για την “αναβάθμιση” των ΙΕΚ,τι στιγμή που χιλιάδες σπουδαστές σε όλη τη χώρα δουλεύουμε 6 μήνες χωρίς μισθό χωρίς δικαιώματα έρμαια του κάθε εργοδότη. Αυτή είναι η αναβάθμιση των σπουδών μας, δηλαδή ούτε συγγράμματα, ούτε αναλώσιμα ούτε εργαστήρια, με μηδαμινή χρηματοδότηση της παιδείας από το κρατικό προϋπολογισμό. 
Οι σπουδαστές στα Δημόσια ΙΕΚ έχουμε βγάλει τα συμπεράσματα μας.
Είμαστε σε εγρήγορση για νέα κινητοποίηση στο υπουργείο που θα οριστεί το επόμενο διάστημα. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, παλεύουμε για τα δικαιώματα μας, στις σπουδές στη δουλειά και στη ζωή μας!!!  
Καλούμε κάθε σπουδαστή να συμμετέχει στις εκλογές του συλλόγου μας, να γίνει μέλος του, να πάρει τη θέση του στο ψηφοδέλτιο μαζικοποιώντας το.