Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Για την 45η Επέτειο του Πολυτεχνείου


Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ Αττικής

45 χρόνια μετά τη κατάληψη στο Πολυτεχνείο, μια κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης της νεολαίας και του λαού στα χρόνια της στρατιωτικής δικτατορίας.
45 χρόνια μετά από το βαμμένο με μπογιά σύνθημα στις πύλες του πολυτεχνείου  «ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ» - «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ», σύνθημα που παραμένει  επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ακόμα μεγαλύτερη ένταση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις συνεχίζει το έργο υπεράσπισης και προώθησης των συμφερόντων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στα Βαλκάνια στήνοντας ΝΑΤΟικές βάσεις σε όλη τη χώρα, σπαταλώντας εκατομμύρια για εξοπλιστικά προγράμματα στο ΝΑΤΟ, στέλνοντας ελληνικά στρατεύματα σε αποστολές εκτός συνόρων, δίνοντας γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών!
Τα συνθήματα των φοιτητών για «ψωμί - παιδεία – ελευθερία» είναι συνθήματα που πατάνε πάνω στη πραγματικότητα που ζούμε σήμερα. Στην απλήρωτη 6μηνη πρακτική, στις κουτσουρεμένες γνώσεις που παίρνουμε, στις σχολές χωρίς εργαστήρια. Στο μέλλον που μας ετοιμάζουν με περιπλάνηση από δουλειά σε δουλειά ανάλογα με το που έχουν κέρδη οι κεφαλαιοκράτες, στην ανεργία και την ανασφάλεια, στους χαμηλούς μισθούς, στη ζωή με λιγότερα δικαιώματα. 
Αντλούμε πείρα, διδασκόμαστε και εμπνεόμαστε από τον αγώνα ενάντια στο σύστημα που γέννα χούντες και φασισμό, φτωχιά και ανεργία, ζωή χωρίς δικαιώματα, πολέμους, δυστυχία.
Οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο συμπορεύτηκαν με χιλιάδες εργαζόμενους, οικοδόμους και εργάτες, το λαό της Αθήνας που όλοι μαζί αντιμετώπισαν την καταστολή, τις επιθέσεις της Χούντας μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο.
Όπως και τότε, έτσι και σήμερα ο μονός δρόμος για να έχει δύναμη ο φοιτητής, ο σπουδαστής, εργάτης, ο φτωχός λαός απέναντι στην επίθεση που δέχεται κάθε φόρα είναι η διαπαιδαγώγηση με τα ιδανικά του αγώνα, της οργάνωσης όλων όσους βιώνουν καθημερινά τα ίδια προβλήματα απέναντι στον κοινό τους εχθρό, με στόχο το κοινό τους συμφέρον.

Καλούμε κάθε σπουδαστή των Δημοσίων ΙΕΚ να οργανώσει την πάλη του μαζί με τους συναδέλφους του μέσα στην ειδικότητα ,την σχολή του άλλα και με τους υπόλοιπους σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ απέναντι στα προβλήματα μέσα και έξω από τις σχόλες μας, μαζί με τον σύλλογο μας.

Ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής καλεί όλα τα μέλη του, όλους τους σπουδαστές να πάρουν μέρος στο τριήμερο εορτασμό του πολυτεχνείου, να συμμετέχουμε μαζικά στην επίσκεψη στο χώρο του Πολυτεχνείου και την κατάθεση λουλουδιών την Παρασκευή στις 11:30 (σημείο συνάντησης 10:30 στην Πλατεία Ομονοίας).