Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Σπουδαστών Δ.ΙΕΚ Αττικής

Μόνη προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος το πτυχίο!

Κατάργηση τώρα του απαράδεκτου θεσμού της πιστοποίησης!


Τη στιγμή που χιλιάδες συνάδελφοι μας έχουν ολοκληρώσει τη 2χρονη υποχρεωτική φοίτηση σε Δ.ΙΕΚ περιμένουν 1, 2 …. έως και 4 χρόνια για να δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης, ενώ κατά τη φοίτηση εξετάζονταν και έδιναν προόδους κάθε εξάμηνο, ολοκλήρωσαν την πρακτική άσκηση και μάλιστα άμισθοι και με τη βούλα του νόμου! 

Τώρα τους καλούνε να εξεταστούν για να πιστοποιηθούν οι γνώσεις τους σε πράγματα που έχουν διδαχτεί με διαφορετικά προγράμματα σπουδών, ακόμα και απόφοιτοι περιόδων που δεν είχε συσταθεί πρόγραμμα σπουδών, καταβάλλοντας χαράτσι 100 ευρώ! 

Το ότι αποτυγχάνει η συντριπτική πλειοψηφία των σπουδαστών δεν είναι τυχαίο!
Είναι άλλη μια απόδειξη η διαδικασία αυτή που περνάμε οι σπουδαστές για τους όρους σπουδών μας και το εργασιακό μέλλον που προδιαγράφεται! Κάθε χρόνο ερχόμαστε αντιμέτωποι με την απουσία βιβλίων, με μαθήματα σε ακατάλληλες αίθουσες και εργαστήρια, την απουσία σε πολλές ειδικότητες ολοκληρωμένων προγραμμάτων σπουδών, με τους καθηγητές μας να είναι ωρομίσθιοι και απλήρωτοι για μήνες. 

Ο Σύλλογός μας παλεύει ενάντια στη διαχρονική πολιτική και την στάση του Υπουργείου Παιδείας η οποία, όχι μόνο συνεχίζει τον απαράδεκτο θεσμό της πιστοποίησης, αλλά αφήνει στη μοίρα τους τις σχολές μας υποβαθμίζοντας κι άλλο το εργασιακό μέλλον μας. 

Δεν ανεχόμαστε να παίζουν με το μέλλον μας και τα δικαιώματά μας! 

Καλούμε όλους τους σπουδαστές, αλλά και τους απόφοιτους στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας την Κυριακή 30/09 και ώρα 16:30 στα γραφεία του συλλόγου στα Πετράλωνα (Κοίλης 13). 

Τα θέματα που θα συζητήσουμε είναι τα εξής: 
  • Ενημέρωση - Συζήτηση για τις εξετάσεις πιστοποίησης. 
  • Έναρξη νέας χρονιάς, οργάνωση της δράσης του Συλλόγου και των Επιτροπών του στα Δ.ΙΕΚ της Αττικής 
Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Απαιτούμε:
  • Κατάργηση του θεσμού της πιστοποίησης. Μόνη προϋπόθεση για τη δουλειά να είναι το πτυχίο του ΙΕΚ! 
  • Να σταματήσει τώρα η ομηρεία των σπουδαστών και η αναμονή για την πιστοποίηση. Να εξεταστούν τελευταία φορά όλοι οι απόφοιτοι σπουδαστές, άμεσα και με βάση το περιεχόμενο σπουδών που διδάχτηκαν. Η πιστοποίηση να είναι δωρεάν για όλους. 


Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής | sysdiek-attikis.blogspot.com
Κοίλης 13, Πετράλωνα - Τηλέφωνο: 6947049765 – Mail: sysdiek@gmail.com