Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΡΙΟ 10.30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Καμία ανοχή! 

Την ώρα που χιλιάδες συνάνθρωποι μας βιώνουν τα αποτελέσματα των καταστροφικών πλημμυρών στη Θεσσαλία, την ίδια ώρα που θρηνούμε νεκρούς και ξεριζωμένους από τα σπίτια τους, λόγω της ανυπαρξίας υποδομών, πλημμυρικών έργων και του κρατικού μηχανισμού, καθώς μιλάμε για ζητήματα που αφορούν την προστασία και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής. Η κυβέρνηση φέρνει προς διαβούλευση άλλο ένα αντιλαϊκό - αντεργατικό τερατούργημα, το οποίο προβλέπει την νόμιμη πολλαπλή απασχόληση ενός εργαζομένου, προσθέτει νέες μορφές ευέλικτων συμβάσεων αλλά και ποινικό ποιεί περαιτέρω το δικαίωμα στην απεργία με ποινές φυλάκισης έως και 6 μήνες και πρόστιμο έως και 5 χιλιάδες ευρώ.  

Νομιμοποιεί την αντίληψη ότι το 2023, ένας εργαζόμενος πρέπει να δουλεύει 13 ώρες τη μέρα για να μπορέσει να ζήσει με αξιοπρέπεια αυτός και η οικογένειά του. 


ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!! 


Ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής, καλεί όλους τους σπουδαστές να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση, που καλούν τα εργατικά σωματεία!  

Δεν θα τους περάσει! Αυτό το κράτος είναι επιλεκτικά ανίκανο να εξασφαλίσει εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα για τους πολλούς γιατί είναι πολύ ικανό να υπηρετεί την κερδοφορία των λίγων! Δεν θα αφήσουμε να συνεχίσει η πολιτική που τσακίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα! 


Απαιτούμε: 


• Να καθιερωθεί τώρα νομικά, χωρίς παραθυράκια και αστερίσκους, η υποχρεωτικότητα της πληρωμής της πρακτικής μας από το κράτος και την εργοδοσία!

• Να πληρωνόμαστε κανονικά στο 100% του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη, αφού δουλεύουμε κανονικά και όχι «συμπληρωματικά»! Όπου υπάρχουν πιο ευνοϊκές κλαδικές συμβάσεις από το αίσχος του κατώτατου μισθού, να αμειβόμαστε με βάσει αυτές

• Να ασφαλιζόμαστε κανονικά στο 100% και όχι για το 1% που γινόταν έως τώρα και αφορούσε μόνο τη περίπτωση εργατικού ατυχήματος! Τα ένσημα να μετράνε ως προϋπηρεσία, να είναι μετρήσιμα για το ταμείο ανεργίας, να είναι συντάξιμα! Καθώς τίποτε από αυτά δεν ίσχυε ούτε στο προηγούμενο ΦΕΚ


• Να ζούμε και να δουλεύουμε, με αξιοπρέπεια στην ειδικότητα που έχουμε προσληφθεί, με σταθερή δουλειά, 7 ώρες την ημέρα, 5 μέρες τη βδομάδα, χωρίς καμιά υπερεργασία ή υπερωρία. Γι’ αυτή μας τη δουλειά πρέπει να αμειβόμαστε με μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας και να μην ψάχνουμε από δω και εκεί μεροκάματο για να επιβιώσουμε.

• Να κατεβάσουν τα ξερά τους από τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, για να μην τους τα κόψουμε εμείς. Εμείς τα σωματεία μας τα θέλουμε ζωντανά, μπροστάρηδες στους αγώνες και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και δεν θα επιτρέψουμε καμιά ποινικοποίηση των αγώνων τους.
 
 • Να καταργηθούν όλα τα εργολαβικά και όλες οι ευέλικτες μορφές εργασίας. Δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα έχουμε όλες και όλοι, άσχετα με την ηλικία, το φύλο, τη χώρα προέλευσης. 
 
• Να τηρείται το πρόγραμμα εργασίας σε μηνιαία βάση, χωρίς καμιά αλλαγή που επιβάλλεται από τους εργοδότες και τα στελέχη τους. 
 
• Το διάστημα ξεκούρασης από βάρδια σε βάρδια να είναι τουλάχιστον 12 ώρες, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτές ο χρόνος μεταφοράς προς και από τον τόπο δουλειάς.

Το Δ.Σ του ΣΥ.Σ.ΔΙΕΚ Αττικής