Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Δελτίο τύπου από την κινητοποίηση στις 28/1

Δελτίο τύπου ΣΥΣΔΙΕΚ:

Για την παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου στις 28/01/2022 στο Υπουργείο Παιδείας.

Γίναμε για μια ακόμα φορά στο ίδιο έργο θεατές, ενώ τα ΙΕΚ μας ξανάνοιξαν μετά τις γιορτές χωρίς καμία βελτίωση, χωρίς μέτρα προστασίας, χωρίς θέρμανση. Σε μία περίοδο που τα έκλεισαν μία εβδομάδα πριν τις εξετάσεις λόγω του χιονιά, o Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής κινητοποιήθηκε έξω από το υπουργείο Παιδείας διεκδικώντας τα αυτονόητα:

·         Δωρεάν, επαναλαμβανόμενα rapid test για ΟΛΟΥΣ τους σπουδαστές, τους εργαζόμενους, το εκπαιδευτικό προσωπικό σε κάθε ΙΕΚ.

·         Καμία απουσία σε όσους και όσες έχουν νοσήσει από covid και ήταν σε καραντίνα. Να μην κοπεί κανένας/καμία σπουδαστής/σπουδάστρια!

·         Να μην αποκλειστεί κανείς/καμία από τις εξετάσεις! Να οριστεί είτε άλλη μέρα εξέτασης για όσους νοσούν ή να υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης (δια ζώσης με αραίωση τμημάτων, απαλλακτικές εργασίες).

·         Να αυξηθούν τα δρομολόγια των ΜΜΜ από και προς τις σχολές καθώς και πάσο ανεξαρτήτως ηλικίας.

·         Να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά, συχνές απολυμάνσεις) στη σχολή και στην πρακτική.

·          Να μειωθεί ο αριθμός των σπουδαστών ανά τάξη σε 15, με τη δημιουργία περισσότερων τμημάτων, με εξασφάλιση επιπλέον αιθουσών των Δήμων ή της Περιφέρειας.

·         Συγγράμματα, προσωπικός εξοπλισμός και αναλώσιμα για τον κάθε σπουδαστή, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη παρακολούθηση των μαθημάτων μας.

·         Να υπάρχει κυβερνητική δέσμευση ότι θα εξασφαλιστεί κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αμοιβή της πρακτικής άσκησης για όλους τους σπουδαστές, χωρίς «ναι μεν, αλλά»! Μηνιαίες αποδοχές και όχι εφάπαξ με βάση την ΕΓΣΣΕ ή των κλαδικών συμβάσεων (όπου υπάρχουν), πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα ένσημα να υπολογίζονται για τη σύνταξη και ως προϋπηρεσία.

·         Η πρακτική άσκηση να είναι ενταγμένη οργανικά στη μάθηση με ουσιαστική εποπτεία από το Υπουργείο Παιδείας.

 

Ενώ το υπουργείο είχε ενημερωθεί από την Τρίτη, δεν δέχτηκε το Σύλλογο όταν ζητήσαμε συνάντηση με την Υπουργό ή τον υπεύθυνο για την ΕΕΚ,με τη πρόφαση του χιονιά και ότι δεν έχουν πάει εκεί οι αρμόδιοι. Αφού όμως είδαν ότι οι σπουδαστές δεν έφευγαν μας ενημέρωσαν ότι ο κ. Βούτσινος δεν μπορεί να μας δεχτεί και να κλείσουμε κάποια άλλη μέρα ραντεβού. Η γνωστή τακτική τους δηλαδή για να μας αποφύγουν αλλά δε θα τους περάσει!

Προχωράμε  σε Γενικές Συνελεύσεις, να γίνει καταγραφή των προβλημάτων που έχουμε στις σχολές μας. Όποιο ΙΕΚ έχει πρόβλημα με την θέρμανση να γίνει κινητοποίηση στην διεύθυνση.

 

Καλούμε όλους τους σπουδαστές να ανοίξουν τη συζήτηση στο τμήμα τους για όλα τα προβλήματα που έχουν βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες, να  Γενικές Συνελεύσεις στα ΙΕΚ!

Δε σταματάμε! Συνεχίζουμε μέχρι να μας ακούσουν!

Όλοι την Πέμπτη 10 Φλεβάρη σε νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, στις 13:00!

Έλα σε επαφή με το Σύλλογο σου!

Τηλ. Επικοινωνίας: 6973188580

Email: sysdiek@gmail.com

Facebook: Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής

Instagram: sysdiek_attikis

Site: sysdiek-attikis.blogspot.gr

Στέκι Συλλόγου: Κοίλης 13, Πετράλωνα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥ.Σ.ΔΙΕΚ Αττικής,

 28/1/2022