Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Κάλεσμα του ΣΥ.Σ.ΔΙΕΚ για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές

  






Το προηγούμενο διάστημα έδωσαν την μάχη με τις φλόγες κάτοικοι, μονάδες της πυροσβεστικής και εθελοντές σε δεκάδες περιοχές της χώρας ακόμα και μέσα στην Αττική.

Ο Σύλλογος σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής καλεί να συμβάλλουμε οι σπουδαστές από τα Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ της Αττικής, τις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην οργανωμένη έκφραση αλληλεγγύης στους πληγέντες που έχει οργανωθεί από την πρώτη στιγμή από σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και άλλους φορείς! 


Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των πληγέντων και απαιτούμε εδώ και τώρα να στηριχτούν και να αποζημιωθούν τώρα και χωρίς καμία καθυστέρηση στο 100% οι λαϊκές οικογένειες, οι κτηνοτρόφοι, οι αγρότες που έχασαν το σπίτι τους, την περιουσία τους, το εισόδημα τους, τις κτηνοτροφικές μονάδες τους, τις γεωργικές εκτάσεις τους, να στηριχτούν με κάθε τρόπο οι συνάδελφοί μας στις επαγγελματικές σχολές που μένουν ξαφνικά χωρίς σπίτι!!

Παράλληλα, έστω και τώρα η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την ανυπολόγιστη καταστροφή στην Αττική, στην Εύβοια, αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Έχουν ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις που για ακόμη μια φορά ο κόσμος είχε αφεθεί αβοήθητος, να παλεύει μόνος, αφού δεν έχει εξασφαλιστεί χρόνια τώρα σχέδιο αντιπυρικής προστασίας, για τα δάση και την προστασία τους δίνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό μόλις το 0,04%, οι ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό είναι μεγάλες κ.λπ.

Την ίδια ώρα που ο κρατικός μηχανισμός είχε αφήσει ανυπεράσπιστους τους κατοίκους, χάνοντας την περιουσία τους, τα χωριά τους, το φυσικό πλούτο, η λαϊκή πρωτοβουλία με εθελοντές, απλό κόσμο που πήγε να βοηθήσει ήταν συγκινητική.




 

Καλούμε κάθε σπουδαστή και σπουδάστρια να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη στους πληγέντες, να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Συλλόγου μας στο πλάι σωματείων, φοιτητικών συλλόγων για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες.

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει στο στέκι του Συλλόγου (Κοίλης 13, Πετράλωνα)

 Κυριακή  12/09 από 12.00 έως 15.00

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: Κώστας 6988069521, 6971851391

                              Είδη που Χρειάζονται:

· Νερά Σε Μεγάλες Συσκευασίες

· Ξηρά Τροφή (Μπισκότα, Μπάρες Δημητριακών, Κράκερς, Κονσέρβες, Ρύζι, Μακαρόνια Κλπ)

· Κονσέρβες Όλων Των Ειδών

· Μπάρες Δημητριακών

· Πορτοκαλάδες

· Γάλατα

· Τροφές Ζώων

· Παιδικές Πάνες

· Μωρομάντηλα

· Χαρτί Κουζίνας

· Αντισηπτικά

· Υποσέντονα

· Ρούχα

           .Γραφική ύλη