Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές των συναδέλφων μας σπουδαστών στο Σύλλογο της Πάτρας!




Με το Δελτίο Τύπου που μας έστειλαν μας ενημέρωσαν για την επιτυχή ολοκλήρωση των εκλογών του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Πάτρας. Οργανωμένοι και πιο δυνατοί μέσα από τους αγώνες τους αναφέρουν:
"Το τριήμερο 20-22 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Σύλλογο Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Πάτρας.

Είχε προηγηθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου στις 13 Νοέμβρη, όπου συζητήθηκε η Διακήρυξή του και τα αιτήματα που αυτή θέτει. Επίσης, τις μέρες πριν τις εκλογές ξεκίνησε και η ανάδειξη τριμελών επιτροπών σε κάθε τμήμα –μέχρι στιγμής έχουν αναδειχθεί 10 επιτροπές-, διαδικασία που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και θα συνεχιστεί και μετά την εκλογή του Δ.Σ.

Η συμμετοχή φέτος ήταν μαζικότερη από όλες τις προηγούμενες χρονιές, καθώς ψήφισαν 470 σπουδαστές, έναντι για παράδειγμα 270 που είχαν ψηφίσει πέρυσι. Η μαζικότητα αυτή φάνηκε και στη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του συλλόγου, το οποίο αποτελούνταν από 28 υποψηφίους έναντι 14 πέρυσι.


Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται οι εξής σπουδαστές (κατά σειρά ψήφων):

1. Αγγελοπούλου Αναστασία, πρώην πρόεδρος ΔΣ, Τεχνικός Εφαρμογών
Πληροφορικής
2. Φραγκούλιας Σπύρος, πρόεδρος τριμελούς, Μάγειρες 2
3. Αθανασόπουλος Δημήτρης, Διασώστες
4. Σαράντης Νίκος, μέλος τριμελούς, Διατροφολογία
5. Γκίνο Ντέμη, Προπονητές
6. Αγγελοπούλου Σοφία, Μάγειρες 1
7. Δημόπουλος Χρήστος, πρόεδρος τριμελούς, Μάγειρες 1
Αναπληρωματικοί
1. Καρακοβούνη Ιωάννα, πρόεδρος τριμελούς, Ιατρικά Εργαστήρια
2. Χαϊκάλης Σπύρος, πρόεδρος τριμελούς, Security
3. Καραπατάκη Βάσω, Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

Τις μέρες των εκλογών ξεχώρισε η παρέμβαση του Συνδικάτου Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Νομού Αχαΐας με ανακοινώσεις στα αντίστοιχα τμήματα του Δ.ΙΕΚ και με υλικό του Συνδικάτου που απευθυνόταν ειδικά στους σπουδαστές της κατάρτισης και στα προβλήματά τους. Αυτά που αντιμετωπίζουν σήμερα στη σχολή και στην πρακτική και αυτά που θα αντιμετωπίσουν αύριο στον χώρο δουλειάς.

Η πολύμορφη δράση του Συλλόγου όλη την προηγούμενη χρονιά, με τις αγωνιστικές αποφάσεις που πήρε για μια σειρά ζητήματα (συμμετοχή στην απεργία της 17 ης Μάη, συμμετοχή στην κινητοποίηση του Δήμου Πατρέων για την ανεργία στη γέφυρα Ρίου – Αντίρριου), αλλά και μία σειρά πρωτοβουλίες που πήρε, όπως η διοργάνωση τουρνουά, ήταν αυτή που οδήγησε στις φετινές επιτυχημένες εκλογές του Συλλόγου. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η δημιουργία ήδη από πέρυσι υποδομής στα τμήματα, με την εκλογή για πρώτη φορά τριμελών επιτροπών.

Φέτος, με την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών ο πήχης των απαιτήσεων έχει σηκωθεί ακόμα πιο ψηλά, τόσο για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, τα νέα τριμελή, όσο και για κάθε μέλος του Συλλόγου που δεν το «χωράει» η κατάσταση που επικρατεί στο ΙΕΚ και στη ζωή του, που θέλει να αγωνιστεί για να την ανατρέψει. Ο αγώνας άλλωστε για τα αιτήματα του Συλλόγου συνεχίζεται, ακόμα πιο δυναμωμένος!


Απαιτούμε:
- Υλικά, αναλώσιμα και βιβλία για όλες τις ειδικότητες.
- Να καταργηθεί άμεσα η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία-πρακτική των σπουδαστών όλων των ΙΕΚ. Κανονική αμοιβή και ένσημα για όλους!
- Μόνη προϋπόθεση για τη δουλειά να είναι το πτυχίο. Να καταργηθεί η
πιστοποίηση.
- Κτιριακή κάλυψη, αίθουσες ανάλογες του όγκου των σπουδαστών, εργαστήρια σύγχρονα χωρίς την εμπλοκή εταιρειών και ιδιωτών, βιβλία σύγχρονα με την ευθύνη του κράτους. Μείωση των μαθητών ανά τάξη και εργαστήριο."