Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΙΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : Κάλεσμα Συμμετοχής στο Βαλκανικό Αντιπολεμικό-Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο Δράσης




Την Παρασκευή 9/6/2017 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μετά από πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΜΑΣ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη νεολαιίστικων φορέων μπροστά στο Διήμερο Βαλκανικών Συνδικάτων 24-25 Ιούνη. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ και Ιδιωτικών Σχολών και οι φοιτητικοί σύλλογοι Αγγλικού, Γεωλογικού, Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων καθώς επίσης και εκλεγμένοι από δεκάδες συλλόγους και από δεκαπενταμελή σχολείων.

Ακολουθεί ολόκληρη Ανακοίνωση των μαζικών φορέων της νεολαίας στην οποία κατέληξαν μετά την σύσκεψη:

Νέε και νέα, σου απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στη μεγάλη διαδήλωση έξω από το Νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης, στις 24 Ιούνη (πλ. Αριστοτέλους-1μμ), στα πλαίσια της Βαλκανικής αντιπολεμικής και αντιιμπεριαλιστικής δράσης των συνδικάτων.

Δε θα ματώνουμε για τα κέρδη τους, δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους!

Εμείς δεν πολεμάμε στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία!

Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως προσπαθούν να μας πείσουν. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Η ιστορία του είναι γεμάτη πολέμους, χούντες και τρομοκρατία των λαών. Σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή, βάζει τους λαούς τον ένα ενάντια στον άλλον.

Mε τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση - πολέμους – προσφυγιά!

Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την εργατική τάξη άλλων χωρών, με τους άλλους λαούς. Αντίθετα, μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μία ζωή χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια, χωρίς αφεντικά, με τους λαούς να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν. Αυτή είναι η ζωή που μας ανήκει!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ- ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΩΝ ΙΕΚ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ. ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!

ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ!