Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση με αφορμή τα αποτελέσματα της πιστοποίησης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΑΤΤΙΚΗΣ


            Ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ τα αποτελέσματα πιστοποίησης για τους απόφοιτους που συμμετείχαν στην 1η εξεταστική Περίοδο 2016 και του Θεωρητικού και του Πρακτικού μέρους.

       Οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στις εξετάσεις πιστοποίησης μπορούν να δουν τα αποτελέσματα εδώ http://www.eoppep.gr/index.php/el/certification-exams/search-results-certification-exam-training-period

           Ο Σύλλογός μας, με την ευκαιρία αυτή, καταδικάζει την πολιτική και την στάση και της σημερινής κυβέρνησης η οποία, όχι μόνο συνεχίζει τον απαράδεκτο θεσμό της πιστοποίησης, αλλά αφήνει στην μοίρα τους τις σχολές της τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης υποβαθμίζοντας κι άλλο τις σπουδές μας.

              Το ότι αποτυγχάνει η συντριπτική πλειοψηφία των σπουδαστών δεν είναι τυχαίο. Αντίθετα αποδεικνύει τις τεράστιες ελλείψεις που έχουν οι σχολές μας.

             Ότι δεν έχουμε βιβλία, ότι κάνουμε μάθημα σε ακατάλληλες αίθουσες, τα εργαστήριά μας είναι από την εποχή του χαλκού, σε πολλές ειδικότητες δεν υπάρχουν οδηγοί σπουδών και οι καθηγητές μάς κάνουν μάθημα με εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, χωρίς σύμβαση. Και την ίδια ώρα αφού δουλέψουμε τζάμπα για τους εργοδότες, αφού παλέψουμε να πάρουμε το πτυχίο μας, μας χαρατσώνουν επιπλέον με 100 ευρώ για να επιβεβαιώσουνε δήθεν τις γνώσεις μας.

Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κοροϊδία.


Απαιτούμε:

Κατάργηση του θεσμού της πιστοποίησης για τους αποφοίτους των ΙΕΚ.
Εργαστήρια σύγχρονα χωρίς την εμπλοκή εταιρειών και ιδιωτών, βιβλία σύγχρονα με την ευθύνη του κράτους. Μείωση των μαθητών ανά τάξη και εργαστήριο. Ούτε σκέψη για δίδακτρα


Παλεύουμε για:
Τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση στην οποία ο μελλοντικός τεχνικός θα καταρτίζεται σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία στην ειδικότητα που έχει διαλέξει,  με σχολές αντάξιες του 21ου αιώνα και φυσικά, το πτυχίο να αποτελεί την μόνη προϋπόθεση για δουλειά.
Δουλειά με δικαιώματα που να εξασφαλίζει αξιοπρεπή ζωή σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας


Το Δ.Σ.
18/9/2016