Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά του ΟΑΕΔ!!

ΩΣ ΕΔΩ! ΤΕΡΜΑ Η ΑΝΑΜΟΝΗ!!

          Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10/6 κινητοποίηση στα κεντρικά του ΟΑΕΔ στον Άλιμο απαιτώντας να μην διαγραφεί κανείς σπουδαστής από τα μητρώα του ΟΑΕΔ. Σε συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. με εκπρόσωπο της διεύθυνσης του ΟΑΕΔ, εκφράστηκε έντονα η δυσαρέσκεια χιλιάδων συναδέλφων μας και η αγανάκτηση στην οποία τους έχει φέρει η συγκεκριμένη απόφαση.

            Απαιτήθηκε να δοθεί άμεσα λύση, παρο’ όλα αυτά δεν έδωσαν κάποια συγκεκριμένη δέσμευση μόνο παρέπεμψαν στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ την Τρίτη που συνεδριάζει για αυτό το θέμα.

            Απ’ την πλευρά του Συλλόγου, έγινε ξεκάθαρο πως δεν θα αφήσουμε να συνεχιστεί το κυνήγι προς τους άνεργους σπουδαστές και πως θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας όποια κι αν είναι η απόφαση του ΟΑΕΔ!

            Είναι ένα θέμα που πλήττει  όλους τους σπουδαστές, ανεξάρτητα αν είμαστε άνεργοι ή εργαζόμενοι. Η προσπάθεια να στερήσουν την ασφάλιση από ανθρώπους, σε πολλές περιπτώσεις οικογενειάρχες, να πάρουν πίσω επιδόματα ανεργίας λες και δεν τα δικαιούνται, λες και δεν δούλευαν, αλλά και το ότι σχεδιάζουν να σταματήσει να μετράει ο χρόνος των σπουδών σαν χρόνος ανεργίας λες και ευθυνόμαστε εμείς που δεν έχουμε δουλειά, είναι κάτι που πρέπει να βρει τοίχο από την δράση των ίδιων των σπουδαστών!

            Γι αυτό πρέπει ΤΩΡΑ, να δώσουμε οργανωμένη απάντηση. Καλούμε όλους τους σπουδαστές σε παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά του ΟΑΕΔ όπου θα συνεδριάζει το Δ.Σ. του!
        Δίνουμε όλοι το παρόν την Τρίτη 14/6 στον σταθμό του Μετρό Αλίμου στις 14:00!

            Απευθυνόμαστε σε όλους τους σπουδαστές για μαζική συμμετοχή να μην πάμε ούτε βήμα πίσω από αυτά που δικαιούμαστε.
Διεκδικούμε:

·         Να μην διαγραφεί κανένας σπουδαστής από τον ΟΑΕΔ
·         Να σταματήσει το κυνήγι προς τους σπουδαστές που έχουν λάβει επίδομα ανεργίας ή άλλο βοήθημα από τον ΟΑΕΔ και τους ζητείται πίσω.
·         Ο χρόνος κατάρτισης να μετρηθεί κανονικά σαν χρόνος ανεργίας.
·         Ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους σπουδαστές καθ' όλη την διάρκεια των σπουδών.
·         Πρακτική ενταγμένη οργανικά στην μάθηση, με αποδοχές με βάση το κατώτερο μεροκάματο, ασφάλιση και συντάξιμα ένσημα.
·         Καμιά απουσία σε εργαζόμενους σπουδαστές για τις ώρες που εργάζονται.
·         Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για αναλώσιμα, βιβλία.
·         Πάσο για δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
·         Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για αναβάθμιση των σπουδών μας.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής, 12/6/2016