Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ

«Για τις 28 Απρίλη – Μέρα Δράσης σε όλους τους εργασιακούς χώρους»

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ! ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Στις 28 Απρίλη, εκατοντάδες Σωματεία και Συνδικάτα της χώρας, οργανώνουν ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα όσοι εργαζόμαστε, μπροστά στην πανδημία.

Οι σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ που:

  • κάνουμε την πρακτική μας άσκηση, απλήρωτοι και ανασφάλιστοι και δεν δικαιούμαστε σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες ούτε το επίδομα των 800 ευρώ...
  • δουλεύουμε, παράλληλα με την απλήρωτη πρακτική άσκηση, για να τα βγάλουμε πέρα κι επειδή δεν έχει ανασταλεί η σύμβαση της πρακτικής μας χάνουμε το επίδομα των 800 ευρώ που δικαιούμαστε...
  • σχεδιάζαμε ή είχαμε «κλείσει» να πάμε σεζόν για να βγάλουμε τον επόμενο χειμώνα και δε δικαιούμαστε κανένα επίδομα και είναι αμφίβολο εάν και που θα δουλέψουμε τελικά...

Ενώνουμε τη φωνή μας, τις διεκδικήσεις μας με τους εργαζόμενους σε όλους τους εργασιακούς χώρους!
Για όλα τα παραπάνω οξυμένα προβλήματα για τα οποία το υπουργείο Εργασίας κάνει πως δεν υπάρχουν, ενώ οι καταγγελίες από σπουδαστές που φτάνουν καθημερινά στον Σύλλογό μας είναι πάρα πολλές προχωράμε σε:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
  • ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΣΚΗΣΗ, ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ, ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 800 ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ.
  • ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
  • ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΕΡΑ ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 800 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ, ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ.
  • ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.
Στέλνουμε δυνατό μήνυμα εναντίωσης στην κυβέρνηση και την εργοδοσία!

Γιατί η κυβέρνηση και με αφορμή την πανδημία βρήκε ευκαιρία να περάσει μια σειρά μέτρα που χτυπούν τα δικαιώματά μας στη δουλειά, στη μόρφωση, στην υγεία, στη ζωή μας συνολικότερα και παράλληλα δίνει δώρα στις ιδιωτικές κλινικές, στους καναλάρχες, στους εφοπλιστές κλπ.

Γιατί η εργοδοσία αξιοποιώντας το πράσινο φως που της δίνει η κυβέρνηση, μέσα σε 15 μέρες τον Μάρτη οι απολύσεις ξεπέρασαν τις 144.000, εντείνει την εκμετάλλευση, την ανασφάλιστη δουλειά, ξεχαρβαλώνει τις εργασιακές σχέσεις αφού αξιοποιεί από την εκ περιτροπής εργασία μέχρι τις απλήρωτες υπερωρίες, τις αναγκαστικές άδειες, τις αναστολές συμβάσεων με μειώσεις στους μισθούς έως και 60%, μιλάνε για “δανεισμό” των εργαζομένων από επιχείρηση σε επιχείρηση όπως επιθυμεί η εργοδοσία, η τηλεργασία έχει μετατραπεί σε ατελείωτο κάτεργο για όσους δουλεύουν με αυτόν τον τρόπο και άλλα πολλά.

Δεν θα δεχτούμε να πληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης οι σπουδαστές των Δ.ΙΕΚ και οι εργαζόμενοι γονείς μας για άλλη μια φορά!

Δε θα δεχτούμε τη ζωή που μας ετοιμάζουν με δουλειά από το πρωί ως το βράδυ όπου, όπως θέλουν και όσο θέλουν για να μας δίνουν ορισμένα ψίχουλα.

Διαχρονικά οι κυβερνήσεις και η εργοδοσία αξιοποιούν την ανεργία που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει, αλλά και τους νέους εργαζόμενους για να χτυπήσουν μια σειρά εργασιακά δικαιώματα συνολικά των εργαζομένων. Κάνουν ό,τι πιο βρώμικο υπάρχει, μας βάζουν να δουλεύουμε χειρότερα από τους γονείς μας για να χτυπήσουν αύριο και τα δικά τους δικαιώματα! Έχουμε πείρα από τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης που οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, συμβάσεις εργασίας μηδενικών ωρών, δουλεμπορικά γραφεία διασύνδεσης με τις επιχειρήσεις, πολύμηνες δοκιμαστικές περίοδοι, μεγαλύτερη συμπίεση των μισθών, διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, κι άλλα πολλά προωθήθηκαν ως “καινοτόμα” πρώτα στους νεοεισερχόμενους στην εργασία, πατώντας στην ανάγκη τους για δουλειά και τον απεγκλωβισμό τους από την ανεργία.

Δίνουμε αγωνιστική απάντηση μαζί με τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους δουλειάς σε όλη την Ελλάδα! Με αλληλεγγύη, οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί για την προστασία της υγείας του λαού, για την υπεράσπιση όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς, για την αναχαίτιση της εργοδοτικής και κυβερνητικής επίθεσης.

Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής στο υπουργείο Εργασίας
στις 28 Απρίλη στις 10:30 π.μ.
(παίρνοντας τα αντίστοιχα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες)

Μένουμε ενωμένοι, δυνατοί!

Δεν αφήνουμε κανέναν συνάδελφό μας σπουδαστή να αντιμετωπίσει μόνος του τα οξυμένα προβλήματα τα οποία μας έχουν φορτώσει!

Έχουμε όλη τη ζωή μπροστά μας, και θέλουμε να τη ζήσουμε με ψηλά το κεφάλι!



Δυναμώνουμε το Σύλλογό μας! Ερχόμαστε σε επαφή με τα σωματεία μας!

  • Διεκδικούμε τώρα την κατάργηση των μέτρων που πάρθηκαν με τις ΠΝΠ για τη διαχείριση της κρίσης.
  • Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσης μας σε κάθε ΙΕΚ και χώρο δουλειάς για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας.
  • Να ενταχθούν όλοι οι πρακτικάριοι σπουδαστές στο επίδομα των 800ευρώ.
  • Να δικαιούνται όλοι οι σπουδαστές μειωμένο εισιτήριο.
  • Να πληρώνονται στην ώρα τους οι εκπαιδευτές μας και να έχουν μόνιμη σχέση εργασίας, να πάψουν να είναι στον αέρα από εξάμηνο σε εξάμηνο.

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ


Το Δ.Σ. του ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ
26/4/2020