Τρίτη 30 Απριλίου 2024

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ!

Από το Σικάγο του 1886 έως την Πρωτομαγιά της Αθήνας του 1894, από τον Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη έως την Πρωτομαγιά του 1944 με την ηρωική θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, η εργατική τάξη έχει γράψει με το ανεξίτηλο μελάνι του αίματός της τις πιο λαμπρές σελίδες του ταξικού αγώνα, της οργανωμένης πάλης και της διεκδίκησης, που καμιά κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία και καταστολή δεν μπορεί να σταματήσει! 

131 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας με διεκδίκηση του 8ώρου ως βασικής ανάγκης, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που με κύριο άξονα τη γραμμή και τις οδηγίες της ΕΕ, προσπαθούν να καταργήσουν το 8ωρο, να καθιερώσουν τις ευέλικτες μορφές εργασίας όπως το 13ωρο, την 6ημερη ή 7ημερη δουλειά. Με λίγα λόγια να κάνουν την εργασία και τη ζωή μας λάστιχο για τα κέρδη των καπιταλιστών και του κεφαλαίου 

Έτσι και εμάς τους σπουδαστές, μας βλέπουν ως φθηνά εργατικά χέρια! 

Κι εμείς ως σπουδαστές βιώνουμε ή και θα βιώσουμε στο άμεσο μέλλον, μιας και είμαστε η επόμενη φουρνιά εργαζομένων, την άγρια εκμετάλλευση από τα αφεντικά μας στους χώρους δουλειάς!  

Είτε ως εργαζόμενοι στον κλάδο που έχουμε επιλέξει είτε κάτι τελείως διαφορετικό από την ειδικότητα μας αναγκαζόμαστε να επιλέγουμε ευέλικτες μορφές εργασίας ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις σπουδές μας και ταυτόχρονα να επιβιώσουμε με την ακρίβεια που επικρατεί. 

Οι σπουδαστές ενώνουμε την φωνή μας και βροντοφωνάζουμε..  

’ Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ‘’ 

Μέσα σε όλες αυτές τις συνθήκες αρένας που βιώνουμε, φωτεινό δρόμο μας δείχνει ο συλλογικός αγώνας της διεκδίκησης, όπως πρόσφατα αποδείχθηκε με την απόσπαση κονδυλίου για την πληρωμή της πρακτικής μας άσκησης.  

Κόντρα στον αγώνα και το δίκιο μας στέκονται Κυβέρνηση και Υπ. Παιδείας αφού με περίσσιο θράσος και ως τσιράκια των καπιταλιστών δεν θεσμοθετούν την μόνιμη καθιέρωση της πληρωμής μας, αλλά χρειάζεται κάθε φορά μετά την λήξη της να την διεκδικούμε ξανά!  

ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ 

ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΩΣ ΦΘΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ!  

 

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

  • Το πτυχίο μας να μην είναι ισάξιο με απολυτήριο Λυκείου! Να αναβαθμιστούν από επίπεδο 4 του εθνικού πλαισίου προσόντων σε επίπεδο 5 χωρίς τις εξετάσεις πιστοποίησης (150€ παράβολο). Οι σπουδαστές «πιστοποιούμαστε» για τις γνώσεις μας κάθε εξάμηνο με τις προόδους, τις εργασίες και τις εξεταστικές μας.
  • Να καθιερωθεί η υποχρεωτική και μόνιμη πληρωμή της πρακτικής άσκησης, στο 100% του κατώτατου μισθού του ανειδίκευτου εργάτη, ταυτόχρονα στους εργασιακούς κλάδους που υπάρχει Συλλογική Σύμβαση εργασίας με ευνοϊκότερους όρους, να εντάσσονται εκεί όλοι οι σπουδαστές. Η πρακτική να είναι με πλήρη ένσημα και ασφάλιση, να είναι μετρήσιμος χρόνος για το ταμείο ανεργίας, να μετράει ως προϋπηρεσία. Να υπάρχει ουσιαστική και τακτική επίβλεψη της διεξαγωγής πρακτικής από το Υπουργείο Εργασίας.
  • Να πληρώνεται η πρακτική άσκηση ολοκληρωμένα για τις σχολές του Υπουργείου Υγείας.
  • Να υπάρξει πραγματική και ριζική αναβάθμιση των υποδομών και των εργαστηρίων με γενναία χρηματοδότηση από το κράτος.
  • Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις καθηγητών και διοικητικού προσωπικού.
  • Να αυξηθεί το όριο των απουσιών στο 30% για τους εργαζόμενους σπουδαστές και για τους σπουδαστές που αντιμετωπίζουν ζητήματα υγείας.
    ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 9.30 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ!

Το Δ.Σ του ΣΥ.Σ.ΔΙΕΚ Αττικής