Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!


Ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής καταδικάζει το όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής. 

Οι συμβολικές εκδηλώσεις για την επέτειο από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου που έγιναν την Τρίτη 17/11 από Σωματεία, μαζικούς φορείς, στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις, και τηρούσαν υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, απαντήθηκαν από την κυβέρνηση και την αστυνομία με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, δεκάδες προσαγωγές και τραυματισμούς διαδηλωτών. 

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία θέλει να βάλει εμπόδια σε κάθε διεκδίκηση, την ίδια ώρα στο κέντρο της Αθήνας υπήρχαν πάνω από 5.000 αστυνομικοί χωρίς να τηρούν το παραμικρό μέτρο προστασίας.  

Η προσπάθεια της κυβέρνησης δεν πέρασε όμως! Γιατί τα επίκαιρα όσο ποτέ συνθήματα του Πολυτεχνείου, τα συνθήματα για την απεμπλοκή της χώρας μας από τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που μας βάζουν σε κίνδυνο, ακούστηκαν δυνατά! 

Ενώ, ειδικά φέτος, με την απαράδεκτη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, οι κινητοποιήσεις της 17ης Νοέμβρη έστειλαν μήνυμα διεκδίκησης ουσιαστικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, θωράκισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, των δομών Εκπαίδευσης, προάσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η τρομοκρατία, η ένταση της καταστολής δεν μας φοβίζει! Μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο για να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά.

Όσα εμπόδια και να βάλουν δεν θα ξεμπερδέψουν με τις δίκαιες διεκδικήσεις μας. Θα μας βρίσκουν καθημερινά μπροστά τους στον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά μας στην Υγεία, στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή. 

Καμιά αναμονή! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας,  τώρα όλοι στον αγώνα για τα δικαιώματά μας!